Ostali sportovi

Osmerac i dvojac na pariće na Olimpijskim igrama!

Boris Bilas • četvrtak, 13.07.2000.

Hrvatsko veslanje imati će na Olimpijskim igrama tri posade. Nakon što je dvojac Saraga i Martinov Olimpijsku vizu izborio još prošle godine na Svjetskom prvenstvu jučer su Olimpijadu na kvalifikacijskoj regati u Luzernu izborila još dva čamca.

Prvo su vizu za Sydney uspjeli izbortiti Ivan Jukić i Tihomir Jarnjević u dvojicu na pariće. U uzbudljivoj utrci osječko-karlovačka kombinacija je u zadnjim metrima osigurala drugo mjesto koje ih vodi na Olimpijske igre, uz naš dvojac na OI idu i pobjednici utrke Španjolci. Ovo je najveći uspjeh u karijeri ova dva mlada veslača kojima prije odlaska u Luzern nitko nije davao veće šanse za odlazak na OI.

I dok je plasman dvojica na pariće iznenađenje, od osmerca su svi očekivali da izbore nastup u Sydneyu jer su u zadnje vrijeme u odličnoj formi što su pokazali pobjedom u utrci za Svjetski kup koja se održala u Munchenu. Ipak u konkurenciji na ovim kvalifikacijama bila su samo četiri čamca, a najveći konkurenti za jedno od prva dva mjesta što vode na OI bili su Kanađani i Njemci. Naš osmerac (Vujević, Smoljanović, Čuljak, Francetić, Nikša i Siniša Skelin, Boraska, Franković i kormilar Silvijo Petruška) na kraju je zauzeo drugo mjesto iza Kanđana, a ispred Njemaca što im je bilo dovoljno za odlazak na Olimpijske igre. Nažalost, Mirna Rajle u skifu nije uspjela doći do jednog od prva dva mjesta koja su vodila u Sydney. Mirna je u finalu bila šesta, ali kako je ona laka skifistica i nastup u finalu ove regate za nju je veliki uspjeh.

Hrvatsko veslanje će tako na Olimpijskim igrama imati tri posade što je još jedna potvrda da se unatoč teškom financijskom stanju u kojem se nalazi ovaj sport, još uvijek dobro radi i da se postižu odlični rezultati koju Hrvatsku drže u samom vrhu svjetskog veslanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!