Ostali sportovi

Primorac ispao već u drugom kolu!

Boris Bilas • petak, 24.03.2000.

(Snimio: Dražen Patarčić)

Najveća vijest drugog dana velikog zagrebačkog međunarodnog stolnoteniskog turnira, nažalost, je - poraz našeg Zorana Primorca od Rusa Maksima Shmyryeva u tri seta (21-19, 21-15, 21-13). Izgubio je i Roko Tošić, a dan su osvjetlale prolazima u osminu finala Tamara Boroš i Sanela Jurinec.

Primorac poražen u tri seta (Snimio: Dražen Patarčić)
Drugog dana CROP-a, turnira ITTF pro tour serije, hrvatski stolnotenisači i stolnotenisačice nastupili su s polovičnim uspjehom. U muškoj konkurenciji ispala su oba naša predstavnika u glavnom turniru! I dok se poraz Roka Tošića u prvom kolu mogao i predvidjeti (izbacio ga je danac Bentsen) veliko je iznenađenje lagan poraz Zorana Primorca u drugom kolu (u prvom je bio slobodan).

Primorac je izgubio od Maksima Shmyryeva glatko u tri seta (21-19, 21-15, 21-13). Rus je nadigrao Zorana u svakom elementu igre te je iskoristio veliki broj neforsiranih grešaka našeg stolnotenisača, a uz to je i pogodio nekoliko nevjerojatnih lopti. Primorac se očito još nije potpuno oporavio od ozljede ramena koja ga je mučila proteklih mjeseci.

Za razliku od muškaraca naše djevojke su imale više uspjeha, tako će u osmini finala igrati dvije hrvatske stolnotenisačice. Tamara Boroš je lako prošla prvu prepreku mađaricu Vivien Ello, bilo je 3-0 (21-11, 21-9, 21-9) i tako najavila obranu naslova. Drugo kolo je prošla i Sanela Jurinec koja je pobjedila šveđanku Asu Svensson.

Nastup u osmini finala nisu uspjele izboriti Andrea Bakula, Cornelia Vajda te Eldijana Aganović koje su uvjerljivo poražene, sve tri su izgubile sa po 0-3.

Najveći favoriti turnira, Samsonov, Waldner i Gatien, nisu imali problema pri ulazu u treće kolo.

Inače, treba istaknuti da je mala dvorana Doma sportova bila doista ugodno ispunjena. Unatoč standardno lošoj klimatizaciji. Nadajmo se još boljoj posjeti posljednja dva dana turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!