Tenis

Bruguera: "Treninge podnosim samo zbog pobjeda"

Ivana Tomičić • utorak, 18.07.2000.

Nakon nekoliko dana neuobičajeno lošeg vremena za ovo doba godine na hrvatskom Jadranu, sunce je zasjalo prvog dana najvećeg hrvatskog, jedanaestog po redu ATP turnira Umag Open. Jedan od današnjih najzanimljivijih mečeva svakako je bio onaj između Španjolca Sergija Bruguere i Čeha Jirija Vaneka. Meč, koji se održao na centralom terenu s početkom u 19.00 sati, završio je pobjedom Bruguere 6:4, 1:6, 7:5. Novinari Sport Neta javili su se po prvi put iz Umaga, porazgovaravši sa Španjolcem Sergijom Bruguerom, igračem koji u svojoj lepezi trofeja ima dva Roland Garrosa, ali još čeka titulu u Umagu...

Iako nije želio s nama podijeliti svoja očekivanja od turnira, finalist Umaga 1997 i pobjednik Roland Garrosa 1993 i 1994, Sergi Bruguera izrazio je zadovoljstvo svojim ponovnim boravkom u Umagu. Unatoč brojnim ozljedama i izostanku sa teniske scene od godinu i pol, Bruguera je naglasio da se osjeća spremnim za ovaj turnir. “Osjećam se dobro, fizički sam spreman i drago mi je da sam ovdje. Ne bih želio govoriti o svom plasmanu na turniru, ovdje igra mnogo kvalitetnih tenisača.” Bruguera smatra da u Umagu nema favorita. “Danas svatko može pobijediti svakoga. Danas je moguće da stoti igrač svijeta s lakoćom dobije trenutnog broja dva, tri ili četiri.”

Ponedjeljak, rezultati:

Albert Portas (Esp) 6 6
Petr Kralert (Cze) 1 3

Wolfgang Schranz (Aut) 3 6 7
Alex Moron Lopez (Esp) 6 2 6

Guillermo Canas (Arg) 6 0 4
Alberto Martin (Esp) 1 6 6

Jeff Tarango (USA) 6 2 4
Marzio Martelli (Ita) 4 6 6

Tomas Zib (Cze) 3 2
Roberto Carretero (Esp) 6 6

Galo Blanco (Esp) 7 6
Michal Tabara (Cze) 5 4

Svoju je karijeru usporedio sa karijerom našeg Gorana Ivaniševića. Kao i Goran, Sergi je svojevremeno čvrsto držao mjesto među deset najboljih igrača svijeta. Za razliku od Gorana, Bruguera u svojoj kolekciji posjeduje dva pobjednička pehara Grand Slam turnira na zemlji, Roland Garrosa. Zbog brojnih ozljeda Bruguera je izbivao iz svjetskog tenisa godinu i pol dana. Možda će baš Umag biti svojevrsni “come back” za ovog Španjolca.

Nije lako vratiti se. Svakodnevno višesatno treniranje je iscrpljujuće i zahtjeva apsolutnu predanost. I naravno, kada ste ponovno na terenu padaju vam na pamet svakakve misli. Razmišljate; hoću li povrijediti, nogu, istegnuti mišić ili što drugo. Nije lako igrati pod takvim pritiskom.”

Upitan što misli kako će ovaj turnir završiti za njega, Brugera je rekao da ne bi želio ništa prognozirati jer se ne želi razočarati. ”Naravno da postoje očekivanja, ali ne želim ništa predviđati. Čak i kada ste u top formi, postoje dani kada igrate savršeni, ali postoje i oni kada vam ništa ne ide od ruke”.

Novinari se vole baviti pretpostavkama. Tako smo zamolili Sergia da pretpostavi da će se kvalificirati u finale i zamolili ga da nam odgovori, s kim bi se tamo najradije susreo. ”Bio bih presretan samim tim da se plasiram u finale. Svejedno mi je s kim bi igrao jer ovdje su svi igrači kvalitetni i svaki od njih se može kvalificirati i pobijediti”.

Za kraj su nas zanimali Bruguerini planovi za budućnost. Namjerava li se vratiti među najbolje ili igra li iz hobija i održava li kondiciju treninzima. ”Za mene je najvažnija pobjeda. Svakako se želim vratiti. A što se treninga tiče… Za mene postoje tri najgore stvari u tenisu. Ozljede, gubiti i trenirati. Treninge podnosim imajući na umu samo pobjedu”.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!