Tenis

Moya ipak prejak za Vajdu

Ivana Tomičić • utorak, 18.07.2000.


Ljubičić i Zovko (dp)

Drugi dan umaškog teniskog turnira ugostio je na terenima i hrvatske tenisače. Na žalost očekivano je u prvom susretu dana na središnjem terenu izgubio Ivan Vajda. Pobijedio ga je Španjolac Carlos Moya sa 6:3, 6:1.

Sigurno je u drugo kolo prošao i Čileanac Marcelo Rios (izbacio Slovaka Kroslaka 6:3, 6:1), a upravo u ovim trenucima igraju Ivan Ljubičić i Lovro Zovko. Poveo je bio Zovko sa 3:1 i 4:2, samo da bi iskusniji Ivan preokrenuo na 5:4!


Ivan Ljubičić (Snimio: Dražen Patarčić)

Drugi dan Umaškog turnira bogat je kvalitetnim i dobrim mečevima. Na centralni teren, u 17 sati izašli su naš Ivan Vajda i Španjolac Carlos Moya. Dvadesetjednogodišnji Splićanin nije se uspio plasirati u drugo kolo 400,000 USD vrijednog ATP turnira «Croatia Open».

Pobjednik Umaga iz 1996. pobijedio je Vajdu za svega 54 minute, rezultatom 6:3, 6:1. Ivan je u meč ušao dobro. Na Moyinom servisu kod rezultata 2:1, Vajda je izborio prednost i zadao Španjolcu glavobolju. Moya je ipak zadržao gem, a Ivanu je pala koncentracija i nakon prethodne prednosti na Moyin servis tada je izgubio svoj. Moya je i dalje bio uvjerljiv sačuvavši prednost, a set je završio Vajdinim servisom kojeg je ovaj nizom pogrešaka izgubio.

Izgubljeni set ostavio je tragove na Vajdinoj igri. U nastavak je ušao nekoncentrirano i unatoč ne tako sjajnoj igri i serijom nepreciznih udaraca Španjolca nije uspio promijeniti tijek događanja koji je vodio samo u jednom smjeru – Vajdinom porazu.


Lovro Zovko (Snimio: Dražen Patarčić)

«Zadovoljan sam samim nastupom na turniru. Ždrijeb je odlučio da se već u prvom kolu susretnem sa Moyom. Prije meča bio sam opušten i nije me impresioniralo ovo prvo kolo. Nakon break lopte kod rezultata 2:1 počeo sam žuriti, više no što je bilo potrebno i ispalo je kobno po mene. Trebao sam se držati svoje igre», rekao je Vajda nakon susreta.

S obzirom na današnje ne baš tako blistavo izdanje Španjolca, u početku je izgledalo da će mu ovaj mladi Splićanin biti vjerodostojan protivnik. I sam Ivan istog je mišljenja.

«- Da bio sam uvjeren da ga imam u nekim segmentima igre, ali sam previše forsirao, žurio sam se, a trebao sam se držati svoje igre i uvjeren sam da bih postigao više.»

Nadamo se da će ovaj mladi hrvatski tenisač igrati u Umagu i sljedeće godine, kada će imati više sreće, počevši sa boljim ždrijebom.

"- Jako sam motiviran da se sljedeće godine vratim. Sada znam što trebam napraviti kad se nađem na tako velikom turniru."

Vajda je inače, trenutačno 421. igrač svijeta, a nastup je na glavnom turniru izborio odličnom igrom u kvalifikacijama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!