Tenis

Carlos Moya: "Umagu ću se uvijek vraćati!"

Ivana Tomičić • srijeda, 19.07.2000.

Uz Čileanca Marcela Riosa najveća zvijezda "Croatia Opena" je Španjolac Carlos Moya. U Umagu je stalan gost i turnir ne bi bio isti bez njega. Štoviše, mnogi su mišljenja da je Moya svojevrsni zaštitni znak turnira. Titula je laskava, pa čak i za pobjednika Roland Garrosa, finalista Australian Opena i negdašnjeg prvog tenisača svijeta...

Uz Čileanca Marcela Riosa najveća zvijezda "Croatia Opena" je Španjolac Carlos Moya. U Umagu je stalan gost i turnir ne bi bio isti bez njega. Štoviše, mnogi su mišljenja da je Moya svojevrsni zaštitni znak turnira. Titula je laskava, pa čak i za pobjednika Roland Garrosa, finalista Australian Opena i negdašnjeg prvog tenisača svijeta.

Kako je nositi epitet zaštitnog znaka turnira?

- Ne događa se često da se u nekoj drugoj zemlji osjećate kao kod kuće. Ja se ovdje osjećam kao na vlastitom terenu. U Umagu sam prvi puta igrao sa osamnaest godina, 1996. sam osvojio ovaj turnir i to je za mene nešto posebno. Volim se vraćati u Umag, ovdje me odlično prihvaćaju. Laska mi što me nazivaju zaštitnim znakom turnira. Igrajući u Umagu osjećam se daleko bolje, nego, na primjer, igrajući u Barceloni. Ovdje imam svoju publiku, pa čak i kad igram protiv domaćih igrača. Razlog, zašto me publika tako dobro prihvaća, vjerojatno je taj što su tražili nekog drugačijeg. Nije to zato što sam bio broj jedan i što sam trenutačno popularan. Umaška publika odlično me prihvatila i kao osamnaestogodišnjaka koji je došao niotkuda.

U posljednje vrijeme niste imali velikih rezultata, je li to razlog više da dobro odigrate ovaj turnir?

- Naravno da dolazim ovdje svake godine nadajući se pobjedi. Ove godina pobjeda bi mi značila mnogo više, jer u posljednje vrijeme nisam imao dobro rezultate. Moram početi igrati dobro i nadam se da će to biti baš ovdje.

Komentirajući današnji meč protiv Ivana Vajde, Moya je izrazio zadovoljstvo svojom igrom. Bilo je tu, kaže, neprisiljenih grešaka, propusta i promašaja, ali u cijelosti gledano zadovoljan je.

- Moj stil igre je takav da idem na rizik, a kad idete na rizik normalno je da činite greške. Volio bih, doduše, kad bih razinu dobre igre mogao zadržati kroz cijeli meč.

O svojem današnjem protivniku, rekao je slijedeće:

- Nisam imao prilike igrati s Ivanom ranije. Čuo sam, međutim, da je kvalitetan igrač s mnogo potencijala. Nisam siguran što se danas na terenu dogodilo. Naravno da sam očekivao pobjedu, ali mislio sam da će biti teže. Da je uspio zadržati razinu igre iz prva dva-tri gema prvog seta, zadao bi mi više problema.

Naravno, zanimalo nas je hoćemo li Moyu gledati u Umagu i sljedeće godine.

- Ovo mi je peta godina uzastopce da dolazim u Umag. Ovdje se osjećam dobro i želim doći ponovno. Nadam se da ću narednih deset godina igrati na ovom turniru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!