Tenis

Moya izbjegava noćni život Umaga i želi - pobjedu!

Ivana Tomičić • četvrtak, 20.07.2000.

Carlos Moya još jednom je dokazao da mu je Umaški turnir najbliži srcu. Nakon uvjerljive pobjede nad Kostarikancem Juan Antoniem Marinom, 6:3, 6:3 poznati je Španjolac, jedan od favorita Croatia Opena 2000, "svratio" je u press centar na iznenađenje novinara.

Odlično raspoložen nakon fantastične igre i pobjede nad Marinom, Moya je rado odgovarao na brojne upite novinara.

Prije osvrta na meč drugog kola, Carlos je još jednom naglasio svoju privrženost baš ovom turniru.

- Što da Vam kažem o meču? Lijepo je igrati pred svojom publikom. Mislim da sam bio koncentriraniji u odnosu na jučerašnji susret.

Više je govorio o svom sljedećem susretu, kojeg će odigrati sa prijateljem i partnerom u igri parova Robertom Carreterom.

- Bit će to težak meč. Carretero i ja smo veliki prijatelji. Mnogo znam o njegovoj igri, ali i on o mojoj. Odličan je borac i biti će teško pobijediti ga. Naravno uvijek mi je žao kada prijatelj izgubi, ali kad izađemo na teren, zaboravit ću na prijateljstvo.

Moya prije svega želi dobar rezultat u Umagu. Naglasio je da mu je karijera dosta "trpila" ove sezone zbog ozljeda, dodavši da je vrijeme da se to promjeni.

- Ovo mi je najgori ranking do sada i svakako to želim promijeniti.

Novinare je zanimalo zašto ovaj Španjolac za razliku od prijašnjih godina, ne uživa u noćnom životu Umaga.

- Uvijek sam se dobro zabavljao u Umagu. Prije sam si doduše to mogao i priuštiti. Na žalost moj trenutačni ranking mi to ne dopušta.

Ako sudimo po Moyi i Brugueri, Španjolci vole svoje karijere uspoređivati s hrvatskim tenisačima. Bruguera je svoju karijeru usporedio s karijerom Gorana Ivaniševića, a Carlos svoju s karijerom Ive Majoli. Oboje su osvojili Roland Garros, a nakon toga njihove karijere su krenule silaznom putanjom zbog ozljeda.

- Baš sam sada sreo Ivu. Stigla je s Davorom Šukerom. Iva i ja se znamo godinama i dobri smo prijatelji. Par puta smo i zajedno izašli. Nemojte me krivo shvatiti. Iva i ja smo dobri prijatelji i ništa više.

Zanimalo nas je njegovo mišljenje o Ivinoj karijeri.

- U mnogočemu me podsjeća na mene. Oboje smo osvojili Roland Garros, i onda su nam ozljede pokvarile planove. Vjerujem da će se Iva vratiti u sam vrh ženskog tenisa. Dobro je što je odlučila igrati na manjim turnirima. To će joj zasigurno popraviti ranking. Želim joj sreću.

Nakon razgovora Moya se uputio na izbor za najljepšu hostesu "Umaga 2000". Najljepšoj hostesi 16-šnjoj Zagrepčanki Iris Cekuš cvijeće je Uručila Iva Majoli. A uz glamurozan izbor miss hostese pored umaškog Centre Courta održan je i koncert Nine Badrić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!