Tenis

Puerta zaustavio Ljubičića

Ivana Tomičić • četvrtak, 20.07.2000.


Kraj za Ljubičića (dp)

Ivan Ljubičić više ne stanuje u ždrijebu umaškog ATP turnira. U drugom kolu pobijedio ga je prvi nositelj turnira Argentinac Mariano Puerta u tri seta: 4:6, 6:4, 4:6. Jedini preostali hrvatski tenisač u ždrijebu u daleko najposjećenijem i najuzbudljivijem meču odigranom na "Umagu 2000" do sada, bio je više nego vjerodostojan suparnik Argentincu, no prvi nositelj ipak je bio prejak.

Ostali susreti osmine finala prošli su bez iznenađenja, Moya i Rios su prošli bez većih problema, Sergi Bruguera ponovno se morao uprostiti od Umaga u ranoj fazi turnira...

Ivan Ljubičić više ne stanuje u ždrijebu umaškog ATP turnira. U drugom kolu pobijedio ga je prvi nositelj turnira Argentinac Mariano Puerta u tri seta: 4:6, 6:4, 4:6. Jedini preostali hrvatski tenisač u ždrijebu u daleko najposjećenijem i najuzbudljivijem meču odigranom na «Umagu 2000» do sada, bio je više nego vjerodostojan suparnik Argentincu. Prvu break šansu Puerta je dobio pri rezultatu 2:2, kad je Ljubičić servirao na 30:40. Precizno pogađajući linije, Puerta se činio nedostižan. Ljubičič je svoju šansu vidio u kratkim loptama, jer se Argentinac nalazio nekoliko metara iza osnovne linije. Međutim preokreta nije bilo i set je završio 6:4 u korist Argentinca.

Drugi set otvorio je hrvatski tenisač osvojivši svoj servis. Tada se, čini se, Ivanu počelo vraćati samopouzdanje, jer je odmah nakon osvojenog servisa došao u prednost koju je iskoristio i okrenuo rezultat na 2:0. Slijedeći servis, u kojem nije izgubio niti jedan poen, Ivan je završio asom. Živcima posjetitelja Umaškog turnira, Ljubičić se poigrao kod rezultata 4:2, kada je dao novu break priliku Argentincu koju je ovaj i iskoristio. Puerta je ubrzo okrenuo rezultat od 4:2 za Ljubičića na 4:4. Svoju novu break priliku u drugom setu, hrvatski je tenisač dobio kod rezultata 5:4. Tu je došla do izražaja zrelost Argentinskog tenisača. Bez obzira na glasnu podršku publike usmjerenu Ivanu, Puerta spašava set loptu izvrsnim pogotkom same linije. Nakon toga, Ivan ponovno dolazi u prednost koju je ovaj put i iskoristio. Drugi set završava 6:4 za Ljubičića.

Kao i prethodna dva, odlučujući set otvara Ljubičić. Nakon osvojenog seta, očito je bilo Ivanovo pouzdanje jer je servis završio bez izgubljenog poena. Puertu gubitak seta nije vidljivo pogodio. Kod rezultata 1:1, Ljubičić je još jednom dokazao da je apsolutno ravnopravan svojem suparniku i prvom nositelju turnira , kada je na break loptu koncentrirano uputio as. Međutim kod rezultata 2:2, Argentinac ima nove dvije break šanse, od kojih je posljednju i iskoristio. Kod rezultata 5:3 i servisa za ostanak u meču, Ljubičić spašava dvije meč lopte. Najveće uzbuđenje, kako za igrače, tako i za gledatelje zbilo se u slijedećem gemu. Puerta servira za meč kod rezultata 40:15. Ljubičić fantastično spašava dvije meč lopte i izjednačava. Meč je bio riješen u sljedeća dva poteza. Puerta završava ovaj nadasve ravnopravan meč fantastično skraćenom loptom, koju je Ivan stigao uhvatiti, ali ne i prebaciti preko mreže.

Parovi četvrtfinala: Mariano Puerta - Martin Damm; Boghdan Ulichrach - Alberto Martin; Roberto Carretero - Carlos Moya; David Sanchez - Marcelo Rios.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!