Tenis

Ljubičić: "Na dobrom sam putu"

Sportnet • petak, 21.07.2000.

Prošlogodišnji polufinalist Umaga Ivan Ljubičić, naša najveća nada na turniru, zaustavio se ove godine u drugom kolu. Pobijedio ga je sjajni Argentinac Mariano Puerta, prvi nositelj turnira, u tri seta 6:4, 4:6, 6:4. Iako je susret bio dosta izjednačen, naš tenisač je bio realan poslije poraza. Donosimo vam presjek novinarske konferencije poslije tog susreta.

Je si li osjećao da ga možeš pobijediti?

- Nisam. Stvarno nisam ništa osjećao. Dao sam sve što mogu. I zato uopće nisam tužan zbog poraza. Mislim da je ovo jedan od boljih mečeva u mojoj karijeri. Žao mi je što nisam pobijedio, ali izgubio sam od odličnog igrača. Nisam mislio da sam blizu jer nisam nikad imao neku prednost. No, dobro sam odigrao i da je on popustio u bilo kojem trenutku mislim d abi meč bio u mojim rukama.

Izgledao je dominantniji u igri?

- Je, moram priznati na moj slice imao je odličan odgovor forehandom na moj forehand. Ljudi odigravaju to, ali tolika konstantna kakvom on igra, s takvom preciznošću i s loptamama na liniju ili par centimetara pred liniju, to me stvarno iznenadilo. Uzeo sam mu set na jedina dva forehanda što je promašio.

Je si li mogao možda ići više naprijed?

- Na servisu mi je bilo lako ići naprijed, ali kod returna daleko teže. Jer sam morao čekati njegov servis jako daleko. Njegov kick servis mu je u odnosu na moj forehand bio velika prednost. I to se znalo i prije susreta.

Koliko je na igru i rezultat utjecala tvoja fizička sprema?

- Nije. Fenomenalno sam zadovoljan svojom fizičkom pripremom. Mogao bih sada odigrati još jedan tako težak meč. Nisam izgubio zbog toga.

Kako ocjenjuješ Puertu, gdje ga vidiš?

- Puerta je bolji igrač od Normana. Ne zato što sam sad izgubio od njega. Igrao sam prošli tjedan s Normanom. Razlika između njih dvojice, najveća razlika je u tom ešto Norman vjeruje da može igrati na svim podlogama, a Puerta neće ni probati igrati na betonu, a vjerujem da ni mogao mnogima zadati probleme da zaigra. Norman više koristi svoj servis, što ne znači da je Puertin lošiji, nego samo da ga ne koristi potpuno. Općenito je Puerta bolji od Normana. Što se tiče servisa, forehanda i backhanda više-manje su jednaki, ali Puerta ima puno jači ritam i veću preciznost.

Pouka iz ovog turnira? Samo jedna – na dobrom sam putu.

Sljedeći turniri, ciljevi?
Prvo Kitzbuhel, zatim kvalifikacije Cinncinatija, pa Washington, opet kvalifikacije u Long Island i US Open. Velika mi je želja završiti godinu među 50 na svijetu. Bio sam dobro počeo, pa onda nastavio loše, pa opet skočio. I bilo bi lijepo da završim godinu u Topu 50.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!