Tenis

Rios i Moya za finale, pobjeda para Ljubičić/Zovko

Ivana Tomičić • subota, 22.07.2000.

Umag se ponovno potvrdio kao veliki turnir. U današnjim polufinalima zaigrat će velikani svjetkog tenisa. Za mjesta u finalu danas će se boriti prvi nositelj Argentinac Mariano Puerta protiv pobjednika Umaga iz 1998. Čeha Bohdana Ulihracha, a drugo polufinale je prava poslastica: Carlos Moya (Španjolska) - Marcelo Rios (Čile)! Mogli bismo reći da nedostaje samo - Ivan Ljubičić...

No, Ivan LJubičić i Lovro Zovko ipak su izborili polufinale turnira parova, pobjedivši španjolsko-argentinsku kombinaciju Martin/Prieto sa 6:3, 6:4.

Španjolac Carlos Moya plasirao se u polufinale ATP turnira u Umagu nakon pobjede u četvrtfinalu nad sunarodnjakom i dobrim prijateljem Robertom Carreterom - 5:7, 6:3, 6:4. U razgovoru nakon meča Moya je rekao:

- Nije mi bilo lako igrati, suparnik mi je bio moj veliki prijatelj, čovjek s kojim dijelim bungalow.

Carlos je odigrao jedan izuzetan pošten meč bez «prljavih» poteza. Što se odigravalo između dva suparnika toga prijepodneva?

- Nismo pričali. Večer prije mi je dobacio napola u šali da je već kupio avionsku kartu za Los Angeles!.

Naime da je Carretero pobijedio, dobio bi pozivnicu za turnir u Los Angelesu jer tenisači koji prethodni tjedan uđu u završni stadij turnira imaju pravo na ulaz u turnir na osnovu pozivnice, tzv. "special exempt".

Rekao sam vam već, ne bih bio tužan da sam izgubio od prijatelja. Ne mogu komentirati njegovo raspoloženje. Razgovarali smo odmah nakon meča i naravno da je poraz utjecao na njega. To je sve što mogu reći. Jest da mi je prijatelj, ali kada izađem na teren uvijek želim pobijediti. Da igram protiv oca išao bih na pobjedu!

Moya će tako sada u polufinalu igrati protiv Čilenaca Marcela Riosa, koji je ukupno gledajući bez većih poteškoća prošao Španjolca Davida Sanceza - 7:6 (6), 6:2. Iako je u prvom setu "opasno živio". Naime, Rios je u prvom setu propustio servis za set (5:4), i tada se našao u negativnoj situaciji u tie-breaku, gubio je 2:5, a zatim i spasio četiri set lopte, a Sancheza je slomio osvojivši dugi i iscrpljujući 12. poen u tom tie breaku (kod 6:5 za Sancheza, dakle na set loptu).

Drugi polufinalni par čine Mariano Puerta i Bohdan Ulihrach. Puerta je jedan od najboljih tenisača na zemlji ove godine, a Ulihrach pobjednik Umaga iz 1998. Usput, iako je Puerat u velikoj formi, činjenica kaže da je prije dvijej godine u polufinalu Umaga taj isti Puerta izgubio od tog istog Ulihracha...

Pobjedu je proslavio i naš par Ivan Ljubičić - Lovro Zovko, oni su relativno lako preskočili španjolsko/argentinsku "prepreku" u četvrtfinalu - Martina i Prietu sa 6:3, 6:4. A sada ih očekuje susret za finale protiv Puerte i Riosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!