Tenis

Južnoamerikanci u finalu Umaga

Ivana Tomičić • subota, 22.07.2000.

Mariano Puerta i Marcelo Rios. Finalisti su 11. umaškog ATP turnira "Croatia Open" (400.000 USD). U velikom polufinalu, kojeg se ne bi posramio ni Roland Garros, sučelili su se u Umagu iznimno popularni Španjolac Carlos Moya i izvrsni Čileanac Marcelo Rios, obojica negdašnji svjetski "brojevi jedan". A slavio je Čileanac - 6:2, 7:5.

U finalu je i, ove sezone fenomenalni, Argentinac Mariano Puerta, koji je svladao Čeha Bohdana Ulihracha sa 4:6, 6:2, 6:3.

Umaška publika oprostila se od svojeg miljenika Španjolca Carlosa Moye kojeg je u polufinalu savladao drugi nositelj jedinog hrvatskog ATP turnira u Umagu, Čileanac Marcelo Rios, 6:2, 7:5.

Rios će u finalu igrati sa svojim partnerom u igri parova, Argentincem Marianom Puertom. Južnoamerički duo večeras je trebao igrati protiv hrvatske kombinacije Ljubičić-Zovko. No, Puerta je odlučio da je bolje predati taj susret, s čime se složio i njegov partner Rios. Tako su se Ljubičić i Zovko automatski našli u finalu parova (nedjelja 17 sati) u kojem će igrati protiv Španjolaca Alexa Lopez-Morona i Alberta Portasa.

Nakon meča, Rios je izjavio da je zadovoljan svojom igrom i formom i da se definitivno planira vratiti u Umag sljedeće godine.

- Naravno da ću se vratiti, Umag se savršeno poklapa sa mojim rasporedom za sljedeću godinu... Osim toga ovdje se i dobro osjećam, sviđa mi se što Umag pruža i ovdje su me stvarno dobro prihvatili. Sigurno ću se vratiti.

Polufinalist Umaga 2000 , Čeh Bohdan Ulihrach je rekao da će, u slučaju da osvoji turnir, skočiti u more. Rios je na to odgovorio:

- Ma super za njega, ja ću piti pivo.

Moya je bio tužan nakon meča, ali ne i razočaran.

- Večeras sam dao sve što mogu. Rios je bio sjajan i nevjerojatno precizan. Izgubio sam od boljeg.

Za kraj je dodao:
- Ovu ću godinu pamtiti po nečemu što mi se nikada prije ovdje nije dogodilo. Igrao sam već u polufinalu, osvojio sam ovaj turnir, sve mi se to dogodilo. Ali još nikada mi se nije desilo da za vrijeme svojeg boravka ovdje niti jednom nisam posjetio discoteque Monte Cristo i Planet.

Moya je otišao, ali Umag je dobio možda i najjači finale u svojoj povijesti...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!