Rukomet

Zagreb zaustavljen na korak do finala

Boris Bilas • subota, 25.03.2000.

Niti Boysi nisu bili dovoljni (Snimio: Dražen Patarčić)

U uzvratnoj polufinalnoj utakmici Zagreb Badel 1862 ostvario je pobjedu od 22:13 protiv njemačkog Kiel THW. U uzbudljivoj utakmici Badelaši su na kraju ostali kratki za dva pogotka, iako su utakmicu počeli izuzetno loše. Početkom drugog poluvremena Zagreb je nakon agresivne igre u obrani i odličnih obrana Lavrova uspio napraviti razliku od devet pogodaka, ali na kraju je nedostajalo koncentracije i sreće. Švicarski sudački par jednostavno nije dorastao važnosti ovog polufinalnog ogleda...

Zagreb Badel 1862 - THW Kiel 22:13 (8:7)

Džomba i Valčić drže Olssona (Snimio: Dražen Patarčić)

U uzvratnoj utakmici polufinala rukometne Lige prvaka rukometaši Badel 1862 Zagreba zamalo su uspjeli napraviti nemoguće. Zagrebaši su pobjiedili THV Kiel sa 22-13 (8-7) i tako ostali na dva gola od ulaska u finale. Zagreb je pokušao sve da stigne prednost Kiela od +11 iz prve utakmice, ali je ta prednost bila jednostavno nedostižna što zbog lošeg ulaza u utakmicu što zbog nevjerojatno lošeg suđenja švicarskih sudaca u završnici.

Badelaši su u utakmicu krenuli vrlo loše i prvi pogodak su postigli tek u 12. minuti, dok je Kiel u tom razdoblju dao četiri gola. No od te 12. minute kreće jedan novi Badel koji pojačava igru u obrani koja je predvođena fantastičnim Lavrovom do kraja utakmice primila još samo devet golova. Do kraja poluvremena Zagreb stiže prednost Kiela te se na poluvrijeme odlazi s rezultatom 8-7 za Badel, no taj rezultat još uvijek nije bio dovoljan da bi se moglo razmišljati o ulasku u finale.

Nakon odmora na terenu je postojala samo jedna momčad i, na žalost dva čovjeka u "crnom". Igrom koju je Zagreb pokazao u drugom poluvremenu mogla se pobijediti i jedna Barcelona, to je zasigurno bila najbolja igra Zagreba od dana kada su vladali europskim terenima. Obrana 4-2 sa isturenim Špremom i Rasikeviciusom te raspoloženim Lavrovom primila je samo šest golova, dok su u napadu zbijali skoro svi koji su bili na parketu. Prednost je rasla iz minute u minutu, a nemoguće je postajalo moguće. Na polovici drugog djela bilo je 15-9, a u 55. minuti 20-11. U tim trenucima Džomba promašuje čistu kontru, a u 57. minuti Zagreb dolazi do +10. Tada na scenu stupa švicarski sudački par. U slijedećem napadu Kiela bez razloga isključuju Tomljanovića te dosuđuju sedmerac za Kiel kojeg Lovgren iskorištava. Nakon toga poništavaju pogodak Bilića zbog navodnog prerkršaja u napadu i tu je svemu bio kraj jer je do kraja ostala samo minuta. Do kraja je svaka momčad dala po gol te se utakmica završila rezultatom 22-13.

Na kraju zagrebaši mogu žalit za propuštenom prilikom, ali ponovno mogu biti ogorčeni na suđenje uostalom nakon utakmice je Zoran Gobac najavio žalbu EHF-u.

Strijelci:
Zagreb Badel 1862
Saračević 7, Bilić 5, Valčić 3, Šprem 3, Tomljanović 2, Džomba 1, Rasikevicius 1
THW Kiel
Lovgren3, Wislander 3, Jacobsen 2, Schmidt 2, Petersen 1, Scheffler 1, Olsson 1

Obrane:
Lavrov (Zagreb) 14
Ege (Kiel) 13
Sedmerci:
Zagreb 2(2)
Kiel 3(2)
Isključenja:
Zagreb 14 minuta
Kiel 10 minuta
Crveni karton:
Petersen 3 isključenja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!