Ostali sportovi

Još dva dana do prvih zaveslaja

Dražen Patarčić • subota, 29.07.2000.


Brojni sportaši i novinari u redu za akreditacije. (Snimio: Dražen Patarčić)

Još su samo dva dana do početka svjetskog juniorskog prvenstva u veslanju. Jarun, "zagrebačko more", ugostit će u svojim veslačkim stazama 50 zemalja, a ne 51 kako je bilo najavljeno. Bangladešu je zabranjen nastup na prvenstvu zbog prošlogodišnjeg pokušaja bijega većeg broja veslača te daleke zemlje koji su pokušali pobjeći i potražiti azil u nekim od zapadnih zemalja.

No, i ovih 50 reprezentacija će sa preko 1200 natjecatelja u 30-ak kategorija veslati za medalje. Jučerašnje je nevrijeme uništilo ili djelomično onesposobilo čamce Rusije, Bjelorusije i Italije. Ostale momčadi su uredu za akreditaciju kao i većina novinara kojih se očekuje oko 100 ili su sa svojim čamcima po predviđenom rasporedu na treninzima. Svaka reprezentacija je dobila svoj prostor na terenima Jaruna gdje su postavili šatore i čamce.

Natjecatelji su smješteni na nekoliko lokacija u gradu. Oni bogatiji u hotelu Intercontinental, do onih siromašnijih koji su smješteni po studentskim domovima grada Zagreba.

Ovo natjecanje je najveće veslačko natjecanje ove godine u svijetu. Vesla se u svim disciplinama pa i onim neolimpijskim. Sport Net će pratiti prvenstvo svakodnevno sa izvještajima i fotografijama pa svakodnevno možete pred kraj radnog dana potražiti interesantne informacije i podatke sa ovog važnog veslačkog natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!