Ostali sportovi

Počinje Svjetsko prvenstvo na zagrebačkom Jarunu

Bojan Poturica • ponedjeljak, 31.07.2000.


Jarun spreman za velike zaveslaje (dp)

Svjetsko prvenstvo za juniore i neolimpijske discipline seniora koje će se održati na zagrebačkom jezeru Jarun, počinje sutra, točnije 1.kolovoza, te traje do 6. dana istoga mjeseca. Pokrovitelj ovoga velikog spektakla je predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić, a prvenstvo će danas u 20 sati službeno otvoriti predsjednik Međunarodne veslačke organizacije, Denis Oswald.


Osmerci na upozanvanju staze i vode na jarunskom jezeru (Snimio: Dražen Patarčić)

Hrvatska će ugostiti 1100 veslača i veslačica iz 51 zemlje od čega 400 seniora. Nažalost, ove se godine održavaju Olimpijske igre u Sidneyu, pa na ovome SP-u neće nastupiti najbolji veslači današnjice. Ipak, u Zagreb će doći nekoliko odličnih posada. Tako će nastupiti olimpijski pobjednik i višestruki osvajač medalja na prvenstvima Rumunj Nicolae Taga, i to u disciplini dvojac sa kormilarom. Njegova sunarodnjakinja i olimpijska pobjednica, Constanta Burcica, nadmetat će se u disciplini samac za lake veslačice. Peter Haining je isto tako zvučno ime.

Bivši svjetski prvak u samcu za lake seniore nastupit će u posadi britanskog dvojca bez kormilara. Našu reprezentaciju predvodi Mirna Rajle u samcu. Ona je jedan od favorita ove discipline. Naši seniori će se natjecati u četvercu sa kormilarom i lakom dvojcu bez kormilara. Od našeg dvojca na pariće u juniorskoj konkurenciji (Kušurin i Vekić) je jedan od kandidata za odličje u toj disciplini. S tim se slaže i direktor veslačke reprezentacije, Srečko Šuk.

Naši juniori natjecat će se još natjecati u dvojcu bez kormilara, četvercu sa i bez kormilara, četvercu na pariće te osmercu. Hrvatske juniorke će medalje potražiti u samcu, dvojcu i četvercu na pariće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!