Tenis

Indianapolis: Goran u polufinalu!

Bojan Poturica • petak, 17.08.2001.

Goran Ivanišević nastavio je sjajnu pobjedničku seriju svladavši u četvrtfinalu ATP turnira u Indianapolisu (nagradni fond od 800.000 USD) svog dobrog prijatelja Marokanca Younesa El Aynaouia sa 7:5, 6:3. Drugi je to ovogodišnji polufinale za Gorana i drugi najbolji rezultat ove sezone. Splićaninu je to također i 13. pobjeda u posljednjih 14 susreta!

U polufinalu će Ivanišević igrati protiv Gustava Kuertena koji je pobijedio Tima Henmana sa 3:6, 6:1. 7:5. Brazilac je pobijedio Gorana prošli tjedan u Cincinatiju sa 6:1 i 6:2.

Slika 1 od 1.

El Aynaoui je treći put morao čestitiati Goranu na pobjedi. Naš tenisač je ipak bio predobar te je tako uspio doći prvi puta u polufinale nekog američkog turnira na 1998. Tada je prošao u finale New Heavena, a izgubio je o Carola Kučere. Ovo je njegov treći polufinale na Indianapolisu nakon 1996. Tada je prošao u finale, ali je izgubio od Petea Samprasa.

Goranu je bio potrebno samo 65 minuta da nadigra svoj najboljeg prijatelja na Touru. "Igram najbolji tenis u mom životu. Prije sam paničario ukoliko me servis nije služio. Sada se mogu prilagoditi. Ako me servis ne ide, mogu dobiti meč. Igram najzreliji tenis dosada", priznao je Goran. "Na Wimbledonu je sve sjelo na mjesto. Sada vjerujem da mogu uhvatiti neke lopte koje nisam ni pokušavao uhvatiti prije dva mjeseca. Prije pet ili šest godina bio sam među prvih deset, a zadnje dvije godine nisam bio nigdje. No nikada nisam zaboravio igrati tenis. Trebalo mi je nešto da se probijem i tada sam osvojio WImbledon. Sada mogu pokazati sve što znam." Ivanišević kaže kako i dalje želi pobijediti svaki put kad igra. "Kada izađem na teren dam sve od sebe bez odzira jesam li prvak ili ne. No sada ljudi ne mogu shvatiti zašto igram loše. Sada me svi više poštuju. Bilo je divno kad su me proglasili wimbledonskim pobjednikom. Proteklih sam godina triput bio u finalu Wimbledona i uvijek sam bio drugi. Drugo mjesto je dobro, ali ne dovoljno dobro."

Slika 2 od 2.

U polufinalu ga čeka Brazilac Kuerten koji je teško prošao Tima Henmana. Henman nije iskoristio čak četiri meč lopte te je prvi igrač svijeta naplatio propušteno. Ivanišević i Kuerten su se sastali pet puta, a Kuerten vodi sa 4-1 u međusobnim ogledima. Zadnji put su igrali prošli tjedan u trećem kolu Cincinatija te je brazilski tenisač slavio sa 6:1 i 6:2.

U drugom polufinalu će se sastati Marat Safin (pobijedio Thomasa Enqvista 7:5, 6:4) i Patrick Rafter (svladao Maxa Mirynia 6:3, 7:6(3) ). Zanimljivo je napomenuti da su svi polufinalisti osvojili barem jedan Grand Slam. Goran je ove godine osvojio Wimbledon, Safin je osvojio US Open 2000., Rafter je slavio u US Openu 1997. i 1998., a Kuerten je Roland Garros osvojao tri puta (1997., 2000., 2001.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!