Ostali sportovi

Veslanje: Dvojac s kormilarom u finalu

Davor Sajko • četvrtak, 03.08.2000.

Drugog dana Svjetskog prevenstva u veslanju za juniore i neolimpijske discipline seniora od deset hrvatskih juniorskih posada plasman u polufinale osiguralo je pet posada.

Mario Vekić i Ante Kušurin (dvojac na pariće) svoj su nastup u polufinalu osigurali prvim mjestom u četvrtoj skupini rezultatom 6:39,74. Posada u sastavu Martin i Mandl (dvojac "bez") ostvarila je treće vrijeme (7:10,80) u trećoj skupini što je bilo dovoljno za plasman u polufinale.

Četverca na pariće u sastavu Josipović, Ružić, Milaković, Nikles nastup u polufinalu osigurao je tek nakon fotofiniša rezultatom 6:04,75, nakon što su bili za četiri stotinke sekunde brži od bugarske ekipe.

Domagoj Jelić u samcu rezultatom 7:18.060 osigurao je treće mjesto u trećoj skupini što je bilo dovljno za plasman u poluzavršnicu isto kao i četverac bez kormilara u sastavu F. Eškinja, H. Eškinja, Marasović i Marić koji je osvojenim trećim mjestom u svojoj skupini osigurao polufinale.

Uz navedena osvojena polufinala, dvojac s kormilarom (Berc, Topić i kormilar Sokolić) zbog premalog broja natjecatelja, kroz repasaž je osigurao nastup u finalu. Oni su u svojoj skupini osvojili drugo mjesto iza Amerikanaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!