Ostali sportovi

Veslanje: Još dva hrvatska finala

Davor Sajko • petak, 04.08.2000.

U današnjim polufinalnim ogledima samo su dvije od devet hrvatskih posada uspjele izboriti plasman u finale Svjetskog prvenstva u veslanju za juniore i neolimpijske discipline. Preostalih sedam hrvatskih posada borit će se za poredak od 7. do 12. mjesta.

Zagrebačko-osječka kombinacija Mario Vekić i Ante Kušurin u dvojcu na pariće ostvarila je drugo vrijeme (6:30.54) u svojoj skupini, odmah iza Talijana, što je bilo dovoljno za plasman u finale. Isti je uspjeh ponovio Zagrepčanin Domagoj Jelić u samcu koji je rezultatom 7:05.65 ostvario najbolje vrijeme u svojoj skupini.

Preostale naše posade ostale su bez plasmana u finale. Četveracu na pariće u sastavu Josipović, Ružić, Milaković i Nikles malo je nedostajalo za plasman u finale. U svojoj su skupini kroz cilj prošli četvrti s rezultatom 6:10.50 što im nje bilo dovoljno za plasman u finale, međutim ostvarenim vremenom bili bi prvi u trećoj i četvrtoj skupini. Dvojac bez kormilara (Martin/Mandl) ostvario je najlošiji rezultat u svojoj skupini isto kao i Izabela Vugec u samcu. Četveracu bez kormilara (F. Eškinja, H. Eškinja, Marasović i Marić) ostvario je peto vrijeme u svojoj skupini što je također bilo nedovoljno za plasman u finale.

U seniorskoj konkurenciji Mirna Rajle u lakom samcu, Silvio Ambruš te četverac s kormilarom (Buća, Perinić, Dragičević, Bobić i kormilar Dukić) nisu se uspjeli plasirati u finale. Rajle je ostvarila četvrto vrijeme u svojoj skupini, dok su se četverac "sa" i Silvio Ambruš plasirali na šestu poziciju u svojim skupinama.

Sutra (subota) na rasporedu su finalne utrke juniora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!