Tenis

Hong Kong, Palermo: Loš dan za favorite

Krunoslav Cukrov • petak, 28.09.2001.

Na turniru u Hong Kongu Rus Marat Safin i Australac Mark Philippoussis su poraženi u drugom kolu i tako se pridružili još jednom od (sada bivših) favorita koji više nije u ždrijebu: Michaelu Changu.

Slika 1 od 1.

Šveđanin Magnus Larsson je s 6-2, 3-6, 6-4 pobijedio drugog nositelja Safina, dok je Philippoussis morao čestitati Njemcu Raineru Schuettleru koji je slavio s 7-6(5), 4-6, 6-3. Prvi nositelj Španjolac Juan Carlos Ferrero je bio bolje sreće i u neizvjesnom meču svladao Amerikanca Cecila Mamiita s 4-6, 7-5, 7-6(3).

Safin je bio prilično nervozan i bijesan na linijske suce koje je optužio za poraz. "Trebao mi je dobar rezultat na ovom turniru kako bih povećao vlastite šanse za nastup na Mastersu, ali ovaj poraz ih je umanjio," rekao je Safin koji je ove godine osvojio samo jedan turnir i to onaj u Uzbekistanu.

Philippoussis nije bio previše razočaran svojim ispadanjem, već je bio jako zadovoljan stanjem svojeg lijevog koljena zbog kojeg je išao na operaciju i pauzirao šest mjeseci. "Najvažnije je to što mi je koljeno izdržalo. Sretan sam što je 100% zdravo," izjavio je nakon meča.

Od ostalih rezultata valja izdvojiti da je treći nositelj Sebastian Grosjean pobijedio Čileanca Nicolasa Massua s 7-6(2), 3-6, 6-4, a šesti nositelj Jonas Bjorkman se laganom pobjedom 6-2, 6-4 osvetio Australcu Wayneu Arthursu za poraz Švedske u polufinalu Davis Cupa prošli vikend. Marcelo Rios (8) je u dva seta prošao Danca Kennetha Carlsena. Bilo je 7-5, 6-3. Ljubimac publike i sedmi nositelj Michael Chang je zbog ozljede predao meč Australcu Andrew Ilieu nakon što je imao rezultatski zaostatak 6-1, 4-1.

U Palermu na zemlji prvi favorit i nositelj turnira Španjolac Alex Corretja je eliminiran od strane Mariana Zabalete. Meč je završio 6-4, 7-5 u korist Argentinca koji je evidentno zadržao visoku formu nakon US OPEN-a u kojem je došao do četvrtfinala. "Veoma sam sretan zbog same pobjede, ali i zbog toga što sam pobijedio jednog od svojih idola. Smatram kako je Corretja među dva najbolja tenisača na svijetu na zemlji," izjavio je Zabaleta nakon meča.

Usprkos porazu Corettje, u turniru su ostala još četvorica Španjolaca: Albert Portas, David Sanchez, Felix Mantilla i Tommy Robredo. Portas je u teškom meču pobijedio Argentinca Josea Acasusa 7-6(2), 4-6, 6-3, Sanchezu je sedmi nositelj Argentinac Franco Squillari predao meč zbog ozljede pri rezultatu 6-3, 2-0 za Španjolca, a Mantilla je lagano pobijedio sunarodnjaka i osmog nositelja Galoa Blanca s 6-3, 6-1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!