Tenis

Najduži meč u povijesti

Krunoslav Cukrov • petak, 28.09.2001.

Na ovaj tjedan prije 17 godina, dvije tenisačice su odigrale najduži meč u povijesti tenisa. Vicki Nelson-Dunbar i Jean Hepner igrale su 6 sati i 31 minutu na Virginija Slims turniru u Richmondu, SAD.

Zanimljivo je da meč nije odigran na zemlji, već na tvrdoj podlozi, a pobjedu je s 6-4, 7-6(11) odnijela Nelson-Dunbar.

Osim što su postavile rekord u trajanju meča, postavile su ga i u trajanju pojedinačnog poena. U jednom poenu u tiebreaku drugog seta u 29 minuta je izmijenjeno 643 udarca. "Pomalo je bilo neugodno. Ispričala sam se linijskim sucima kad je završio," izjavila je Nelson-Dunbar.

Kako se je drugi set približavao tiebreaku, postalo je očito da će mrak preduhitriti igračice. Zato su premještene na teren s reflektorima gdje su čekale da završi aktivni meč. I tada je došao na red nezaboravni tiebreak koji je trajao 1 sat i 47 minuta. "Ja sam udarala lobove, ali i ona. Što god učinila, lopta mi se uvijek vraćala," rekla je Nelson Dunbar. "Meč se je pretvorio u testiranje volje. Bila sam odlučna da osvojim svaki poen. Sve ostalo sam zanemarila. Sam sebi kažeš: Ne zanima me koliko će poen trajati, ali ću ga osvojiti."

"Ruka me nije boljela, ali sam u zadnjih nekoliko poena u tiebreaku osjećala grčeve u nogama," rekla je Hepner. Nakon 11-11 u odlučujućoj igri drugog seta, sljedeće dvije lopte Hepner je poslala u mrežu i meč je bio gotov. Završen je točno u 23:36 pred samo nekoliko najvjernijih gledatelja.

Najduži meč tenisača bio je onaj u Davis Cupu 1984. godine između Johna McEnroea i Matsa Wilandera. Nakon 6 sati i 22 minute igre slavio je Amerikanac i to u pet setova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!