Tenis

Davis Cup: McEnroe odabrao igrače za meč s Indijom

Krunoslav Cukrov • srijeda, 03.10.2001.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Za odgođeni Davis Cup meč protiv Indije kapetan USA reprezentacije Patrick McEnroe odabrao je postavu bez Agassija i Samprasa predvođenu teenagerom Andyjem Roddickom.

Njemu će društvo praviti veteran Todd Martin i wimbledonski pobjednici i finalisti US Opena u igri parova Don Johnson i Jared Palmer. Meč će se održati 12.-14. listopada, a žele li ostati u Svjetskoj skupini Amerikanci moraju pobijediti.

McEnroe još uvijek može zamijeniti dvojicu od četvorice imenovanih igrača, a zadnji rok mu je sat vremena prije početka ždrijeba 11. listopada. "Imenovanje ove četvorice igrača je tehnička stvar ovog trenutka. Konačnu četvoricu ću izabrati sat vremena prije početka ždrijeba, kao što nalažu pravila ITF-a," izjavio je McEnroe. James Blake i Robby Ginepri će putovati sa USA timom kao trening partneri i moguće zamjene.

Roddick je u Davis Cupu debitirao ove godine u porazu protiv Švicarske (bilo je 3-2) u prvom kolu, ali je dobio svoj meč protiv Georgea Bastla, dok debi tek čeka Johnsona. Martin u Davis Cupu ima 11-8 score u pojedinačnim susretima, a nastupa redovito od svog debija 1994. godine i to baš protiv Indije. Palmer ima 2-3 score u parovima u Davis Cupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!