Tenis

Kremlin Cup: Tauziat poražena u drugom kolu

Krunoslav Cukrov • četvrtak, 04.10.2001.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Schiavone je sa 6-4, 5-7, 7-5 bila bolja pa je ovom pomalo neočekivanom pobjedom izborila treće kolo Kremlin Cupa.

Ostali mečevi ženskog dijela turnira nisu ponudili nova iznenađenja. Prva nositeljica Martina Hingis je sa 7-5, 6-2 pobijedila češku igračicu Sandru Kleinovu i plasirala se u treće kolo. Silvia Farina Elia (6) je uvjerljivo sa 6-3, 6-2 svladala Slovakinju Martinu Suchu i ušla u drugo kolo, kao i sedma nositeljica Magdalena Maleeva koja je s nešto više problema pobijedila njemačku tenisačicu Anke Huber. Bilo je 6-3, 7-5. Domaćini su ostali bez još jedne igračice. Elena Likhovtseva nije uspjela pružiti jači otpor od 6-1, 6-4 austrijskoj tenisačici Barbari Schett koja je tako osigurala drugo kolo.

U muškom dijelu turnira nije bilo iznenađenja iako su dva meča bila iznimno neizvjesna. Drugi nositelj Marat Safin je morao igrati tri teška seta da bi s konačnih 5-7, 6-4, 6-4 izbacio Bjelorusa Maxa Mirnyija u prvom kolu, dok je možda još i teži meč odigrao Marc Rosset svladavši Jugoslavena Nenada Zimonjića 6-4, 6-7(4), 7-6(11) i plasiravši se u drugo kolo turnira kojeg je i osvajao 1992. i 1993. godine. Od ostalih mečeva prvog kola, četvrti nositelj Tommy Haas je lagano prošao Boba Bryana sa 6-1, 6-4, dok je sedmi nositelj Argentinac Guillermo Canas imao još lakši meč protiv Šveđanina Andreasa Vinciguerre i slavio s više nego uvjerljivih 6-0, 6-1. Canasu se u drugom kolu pridružio i sunarodnjak David Nalbandian svladavši Francuza Anthonyja Dupuisa sa 7-5, 6-4.

U drugom kolu muškog turnira jučer su odigrana dva meča i u oba su slavili Šveđani. Treće kolo osigurali su peti nositelj Thomas Johansson izbacivši domaćeg igrača Andreija Stoliarova sa 6-3, 6-4 i nepostavljeni Magnus Gustafsson koji je bio bolji od Južnoafrikanca Waynea Ferreire sa 7-6(4), 6-1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!