Tenis

Kremlin Cup : poznati finalisti

Krunoslav Cukrov • nedjelja, 07.10.2001.

U ženskom finalu igrat će osma nositeljica Elena Dementieva i peta nositeljica Jelena Dokić, a u muškom prvi nositelj Yevgeny Kafelnikov i nepostavljeni igrač Nicolas Kiefer.

U ruskom polufinalu Elena Dementieva je bila bolja od Anastasije Myskine iako je izgubila prvi set. Rezultat je bio 6-7(7), 6-1, 7-5. U prvom setu Myskina je "uspjela" prosuti 5-2 vodstvo, ali joj jedna dvostruka pogreška Dementieve u tiebreaku ipak daje 1-0 u setovima. U drugom setu nije bilo problema jer Dementieva osvaja pet gemova u nizu. U trećem je setu kod rezultata 6-5 za Dementievu Myskina loše servirala i dovela se u situaciju da spašava tri break lopte. Spasila je prvu. "Mislim kako je bila jača na terenu, ali sam vjerojatno dobila meč zbog svojih upornih izlazaka na mrežu," izjavila je Dementieva, kojoj je ovo prilika da osvoji prvi naslov u karijeri.

U drugom ženskom polufinalu jugoslavenska tenisačica Dokić je sa 6-4, 6-3 bila bolja od Talijanke Silvije Farine i tako osigurala četvrto finale (dvije pobjede) ove godine. Prvi set je trajao 36 minuta i odlučen je breakom u desetom gemu, a u drugom setu Dokić je spasila dvije break lopte prije nego je forhendom zaključila meč za još kraćih 34 minute. "Uopće nisam loše igrala danas i smatram kako sam spremna za finale," izjavila je poslije meča.

Obje tenisačice složile su se kako će bučna moskovska publika igrati važnu ulogu u finalu. "Gledatelji stavljaju velik pritisak na domaće igrače jer žele da pobijede, a ako igrači ne uspiju u tome, navijači im okreću leđa i prilično otežavaju ionako tešku situaciju," smatra Dokić.

Muško polufinale ponudilo je prilično uvjerljive pobjede Kafelnikova i Kiefera. Prvi nositelj i četverostruki (i to u nizu) pobjednik ovog turnira se pobrinuo da finale ne bude u znaku njemačkih tenisača. Sa 6-1, 6-2 za samo 62 minute svladao je četvrtog nositelja Tommyja Haasa, a navijači su oduševljeno popratili svaki njegov uspješan udarac. O suparniku u finalu rekao je slijedeće: "Veoma je opasan protivnik i, iskreno, radije bih da ne igram protiv njega. Igra na jedan specifičan način koji mi ne odgovara."

Kiefer se je također prilično lako sa 6-4, 6-3 obračunao sa Slovakom Dominikom Hrbatyjem. "Bio sam strpljiv, nisam se žurio, a to je važno kad igrate protiv Hrbatyja. Ovo je vrlo bitno za moje samopouzdanje," izjavio je njemački tenisač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!