Ostali sportovi

Veslanje: Dvije medalje juniora

Davor Sajko • nedjelja, 06.08.2000.

Dvojac na pariće u sastavu Mario Vekić i Ante Kušurin osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u veslanju za juniore koje se održava u Zagrebu na jezeru Jarun. U finalnom nadmetanju bolja od našeg dvojca bila je samo talijanska posada s rezultatom 6:19,40 te je bila brža za 1,39 sekundi od naših reprezentativaca.

U drugom od naša tri finala, Domagoj Jelić u samcu također je uspio osvojiti odličje. Vrijeme 7:05,16 bilo je dovoljno za treće mjesto i brončano odličje. Treći naš predstavnik u finalnim nadmetanjima, dvojac s kormilaro (Brec, Topić i kormilar Sokolić) nažalost nije uspio doveslati do medalje. Do medalje dijelilo ih je samo 1,39 sekundi koliko su zaostali za trećeplasiranom jugoslavenskom posadom.

U nadmetanjima za plasman od 7. do 12. mjesta četverec s kormilarom (Vudrag, Barić, Murer, Bujas i kormilar Renje) osvojio je drugo mjesto u vremenu 6:42.27 isto kao i četverac bez kormilara (F. Eškinja, H. Eškinja, Marasović i Marić) koji je drugo mjesto ostvario rezultatom 6:37.50. Dvojac bez kormilara (Martin, Mandl) u B finalu bio je posljednji, dok je osmerac u sastavu Jovanović, Ilić, Krsnik, Lovrić, Pančić, MIjačika, Rogulja, Žigić i kormilar Emeršić osvojio treće mjesto s vremenom 6:08.72. Četverac na pariće (Josipović, Ružić, Milaković, Nikles) u svom je nastupu u B finalu osvojio četvrto mjesto.

Izabela Vugec u B finalu bila je druga s rezultatom 8:29.97 što je na kraju bilo dostatno za ukupno osmo mjesto. Dvojac na pariće (Zibar/Mikšić) u C finalu doveslale su do prvog mjesta, tj. 13. mjesta ukupno. Četverac na pariće u sastavu Steiner, Krnjeta, Kramarić i Kešerac u svom je nastupu u C finalu ostvario treće mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!