Nogomet

Zagreb - Hajduk: Pletikosa osigurao tri boda

Davor Sajko • nedjelja, 06.08.2000.

Nakon poraza u prvom kolu na gostovanju u Osijeku, Zagreb nije bio bolje sreće na ovogodišnjem predstavljanju na svom terenu u Kranjčevićevoj. U susretu drugog kola bolji od Zagrebaša bio je Hajduk pogotcima Bilića (68) i Bošnjaka (90).


Najsigurniji i najbolji kada je trebalo- Stipe Pletikosa. (Snimio: Bojan Brčić)

Prije samog početka susreta delegacija Zagrebovih navijača, White Angelsa, dodijelila je trofej "Purgerski ponos" najboljem pojedincu u Zagrebovim redovima za proteklu godinu. Prema glasovima Zagrebovih navijača za najboljeg je proglašen Kruno Lovrek. Ujedno je i navijačima predstavljen novi stručni tim na čelu s trenerom Brankom Karačićem te pomoćni treneri Nikola Jurčević i Dražen Biškup.

Početak susreta pripao je domaćinu koji u prvih deset minuta susreta uspio goste sabiti na vlastitu polovicu. U tom razdoblju Zagreb nije iskoristio dvije izgledne prilike za vodstvo. Mladi Frane Čaćić u trećoj je minuti susreta probio desnu stranu, centrirao, međutim udarac Štroka jedan od Hajdukovih obrambenih igrača uspijeva skrenuti u korner. Samo nekoliko minuta kasnije Čaćić je opet na iskušenje stavio Hajdukovu obranu, ali ovaj puta probio je lijevu stranu, ali Surać uspijeva iznuditi samo korner. Prvi susvisli napad Hajduk je tek uspio izvesti u desetoj minuti susreta. Od tog trenutka Hajduk je uspostavio ravnotežu te je u nekoliko minuta uspio stvoriti nekoliko poluprilika. Prvo je Miladin u 15. minuti glavom loptu poslao preko vratiju, da bi samo dvije minute kasnije Leko izigrao cijelu Zagrebovu obranu, ali njegov udarac završio je pokraj vratiju. Polovicom prvog dijela Leko se još jednom našao u prilici za pogodak, ali na sreću domaćih navijača Mihačić je Lekin neugodan udarac uspio zaustaviti na samoj gol crti.


Stanko Bubalo promašen gol ili promašena investicija? (Snimio: Dražen Patarčić)

Završni dio prvog poluvremena bio je krcat prilikama i to na obje strane. Kod gostiju u dva se navrata Bilić nije najbolje snašao u izglednim prilikama, a Zagrebaše je do ludila dovodio danas izvanredni Pletikosa koji je i najzaslužniji što je Hajduk osvojio tri boda. U 37. minuti Pletikosa brani udarac Suraća, odbijenu loptu Lovrek vraća na vrh šesnaesterca na slobodnog Čaćića, čiji udarac Pletikosa još jednom brani. Dvije minute prije kraja prvog dijela Pletikosa još dva puta brani neugodne udarce Zagrebaša. Ovaj e puta u dva navrata okušao Perić. Na suprotnoj strani Jažić se našao u sam pred Mihačićem, međutim Zagrebov je vratar bio za trenutak brži otklonio opasnost za svoja vrata.

Početak drugog dijela pripao je, za razliku od prvog dijela, gostima. Bošnjakov udarac na Bilićevo ubacivanje Mihačić uspijeva skrenuti u korner. Nakon toga dolazi i ključni trenutak susreta. Domagoj Verhas u samo dvije minute dobiva dva žuta kartona (prekršaj, igranje rukom) i isključenje. Iako igraju s igračem manje, Zagreb nekoliko minuta nakon isključenja Verhasa uspjevaju izraditi akciju iz koje su mogli postići vodeći pogodak. Nakon neuspjelo postavljenog zaleđa po lijevo strani probio se Popović. U Hajdukovom kaznenom prostoru loptu je ubacio u sredinu do slobodnog Lovreka koji se spetljao i umjesto u prazna vrata loptu šalje pokraj vratiju. Neiskorištenu 100%-tnu priliku domaćih, kažnjavaju deset minuta kasnije gosti. Musa odlično u sredini upošljava samog Bilića koji ne propošta ovu priliku i dovodi Hajduk u vodstvo od 1:0.


Drugi zgoditak malo remek djelo Bošnjaka (Snimio: Dražen Patarčić)

Nakon vodstva Hajdukovi igrači smiruju tempo utakmice, međutim u nekoliko navrata opasno prijete Mihačiću. Posljednjih deset minuta Zagreb posljednjim snagam pokušava poravnati rezultat, ali Pletikosa je nesavladiv. Čaćić u dva navrata te Popović i Pirić po jednom nisu iz izglednih prilika savladati Pletikosu. Kada se već očelivao posljednji sučev zvižduk Bošnjak je iskoristio anemičnost Zagrebove obrane i postigao svoj prvi pogodak u dresu Hajduka.

Prvo poluvrijeme za nijansu je bolji bio Zagreb, međutim nije iskoristio svoje prilike što mu se osvetilo u nastavku. Ključni trenutak sureta je bilo isključenja Verhasa nakon čega je Hajduka došao u vodstvo, a pobjedu potvrdio doslovno u posljednjim trenucima susreta pogotkom mladog Bošnjaka. U Zagrebovoj mladoj momčadi najviše su pokazali i najmlađi. Čaćić i Štrok bili su i najbolji pojedinci u redovima domaćina, a obojicu je ovo bio tek drugi nastup u seniorskoj momčadi.


Izjave nakon utakmice

Petar Nadoveza, trener Hajduka: "S nekim fazama igre mogu biti zadovoljan, dok s nekim nisam uopće zadovoljan. Dobro, nemogu to niti tražiti od ekipe, jer mi tek slažemo jednu ekipu. Neki od igrača nisu ni bili na kompletnim pripremama. Bila je to utakmica koju smo mogli lako izgubiti, ali i dati još nekoliko pogodaka. Nismo iskoristili dosta prilika, pogotovo u trenutku kada smo imali igrača više."

Ivan Bošnjak, strijelac drugog pogotka za Hajduk: "Mislim da nije bila loša utakmica. Uspjeli smo se vratit nakon male krize koja je uslijedila nakon što smo ispali iz euro takmičenja i mislim da će dalje ići kao što smo i planirali.

Stanko Bubalo, Hajduk: "Bila je to danas vrlo dobra utakmica. Zagreb je imao više od igre u prvom poluvremenu, međutim nije iskoristio svoje prilike. U drugom poluvremenu uspjeli smo se vratiti u igru stvoriti nekoliko izglednih prilika i postići dva pogotka što je bilo dovoljno za zasluženu pobjedu"

Branko Karačić, trener Zagreba: "U većini stvari složio bih se s kolegom Nadovezom, ali junak utakmice bio je Platikosa koji je svojim obranama dokazao svoju kvalitetu. Nemogu zamjeriti ništa svojim igračima koji su dali sve od sebe. Hajduk je jedna iskusna momčad koja je uspjela iskoristiti i kazniti naše pogreške."

Marijo Osibov, kapetan Zagreba: "Pobijedio je jedan iskusniji, a ne i bolji Hajduk. U prvom dijelu bili smo bolji što se najbolje vidjelo po našim izrađenim prilikama koje je Pletikosa odlično obrani. Hajduk se u drugom dijelu uspio vratiti u igru zahvaljujući isključenju našeg igrača i rutiniranom igrom doći do vodećeg pogotka. U posljednjim trenucima pokušali smo sve da bismo došli do izjednačenja, ali Pletikosa je bio nesavladiv."

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!