Rukomet

Zagreb - Medveščak: Zagreb još uvijek bolji

Boris Bilas • nedjelja, 21.10.2001.

RK Zagreb - RK Medveščak Infosistem 29:27 (13:13)
PH u rukometu, 6. kolo, Zagreb, SD "Kutija Šibica"
Gledatelja: 500
Suci: Sarajlić (Velika Gorica) i Vukušić (Zagreb)

RK Zagreb: Bouček, Stojsavljević 1, Sulić 3, Maglajlija 3, Rasikevicius 6, Pavelić, Jović 3, Pašalić, Baltić 3, Ninčević 1, Bašić, Remeta, Modrušan, Lazarov 9 (3); Trener: Nino Marković
Obrane: 15 (Bašić 6, Bouček 9)
Isključenja: 8 minuta (Ninčević 4, Stojsavljević i Sulić po 2 minute)
Sedmerci: 3 (3)
Crveni karton: Sulić (29. minuta)-grubi prekršaj

RK Medveščak Infosistem: P. Lelić, Višić, Uremović 4, F. Lelić, Ivanković 4, Pipinić, Petrač 6 (2), Šprem 2, Somić, Jeričević, Vinovrški 1, Štrtof 3, Knežević 2, Halkić 5 (4); Trener: Boris Dvoršek
Obrane:18 (Somić 18)
Isključenja: 8 minuta (Šprem i Knežević po 4 minute)
Sedmerci: 7 (6)

Rukometaši Zagreba još uvijek su najbolji klub glavnog hrvatskog grada, ali su njihovi današnji suparnici bili vrlo blizu da nakon dugo, dugo vremena pobjede gradske rivale. Konačnih 29:27dovoljno govori o neizvjesnosti utakmice koja je dugo vremena bila u "egalu" i u kojoj su "medvjedi" prokockali pobjedu. Zagreb je prodrman aferama i masovnim odlaskom igrača puno slabiji nego proteklih godina, ali je usprkos tome još uvijek bolja momčad od Medveščaka.

Cijelu utakmicu Zagreb je mučio nedostatak vanjskih igrača tako da su vanjsku liniju uglavnom činili dva krilna igrača Rasikevicius i Baltić koji su se većinu utakmice mučili sa Medveščakovom obranom da bi se Litvanac razigrao u zadnjih deset minuta i zajedno s Lazarovim donio pobjedu Zagrebu. Gotovo cijelo prvo poluvrijeme igralo se gol za gol i niti jedna momčad nije se uspjela odvojiti na više od gol razlike. Prvu veću prednost stekli su zagrebaši u 22. minuti kada su poveli sa 11:8, ali su "medvjedi" vrlo brzo tu prednost stigli i u 29. minuti već je bilo 12:12. U 29. minuti nesmotren potez Renata Sulića skoro je koštao Zagreb pobjede, naime Sulić je napravio grubi prekršaj nad Kneževićem i suci su mu potpuno opravdano pokazali crveni karton. Zagreb je tako do kraja utakmice ostao bez jednog od najvažnijih igrača.

U drugom poluvremenu Medveščak je bolje krenuo i ubrzo je došao do dva gola prednosti. Odlično je branio Vjenceslav Somić koji je u cijeloj utakmici obranio čak 18 šuteva zagrebaša i sigurno je bio najbolji pojedinac na parketu "Kutije šibica". Odlučujući trenutak utakmice dogodio se pri rezultatu 23:21 za Medveščak kada je inače odlični Trpimir Petrač (6 golova) bio u kontri te je propustio priliku da po prvi puta odvede svoju momčad na tri gola razlike. Nakon toga igra "medvjeda" je potpuno pala, a Rasikevicius i Lazarov su se raspucali i uništili nade Medveščaka.

Zagreb tako usprkos svim nedaćama ima 100 postotni učinak nakon šest kola i sam je na vrhu ljestvice gdje bi mu se uskoro trebao priključiti i Metković koji ima utakmicu manje dok su medvjedi u donjem djelu ljestvice s jednom pobjedom i jednim neodlučnim rezultatom u dosadašnjih pet utakmica. Priliku za drugu pobjedu Medveščak će potražiti u srijedu kada im u goste dolazi Brodomerkur.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!