Tenis

Tokio: Blake opet protiv Hewitta

Ivor Krapac • petak, 05.10.2001.

21-godišnji Amerikanac James Blake je nastavio sjajan niz na Japan Openu u Tokiju, nakon Waynea Arthursa i Jonasa Bjorkmana "srušio" je, rezultatom 4:6, 6:4, 6:1, i sedmopostavljenog Čileanca Marcela Riosa, prošlotjednog pobjednika u Hong Kongu, te izborio polufinalni susret s prvim nositeljem Lleytonom Hewittom. Australac je u četvrtfinalnom meču protiv osmopostavljenog Španjolca Francisca Claveta slavio sa 4:6, 6:4, 6:2.

Tamnoputi Blake ima priliku Hewittu uzvratiti za poraz u drugom kolu ovogodišnjeg US Opena, u meču koji još nije zaboravljen, jer je Amerikanac vodio 2-1 u setovima, povraćao u četvrtom i potpuno pao u petom, a Hewitt upao u probleme nakon jedne, navodno rasističke, reakcije na dosuđene prijestupe kod servisa od strane tamnoputog suca. No, Blake se u najavi meča s Hewittom osvrnuo samo na sportsku stranu novog susreta: "Pobijedio me u našem posljednjem međusobnom susretu, pa će mi biti zabavno izaći na teren i pokušati doći do revanša. Pobijediti takvog igrača bi bilo fantastično".

U drugom će se polufinalu susresti Slovak Karol Kučera i petopostavljeni Švicarac Michel Kratochvil. Kučera je sa 6:3 i 6:3 zaustavio posljednjeg domaćeg muškog predstavnika Takaoa Suzukija, koji je u prošlom kolu bio bolji od Michaela Changa, a sve bolji Kratochvil je bez većih problema, rezultatom 6:3, 6:4, iz turnira izbacio branitelja naslova, drugopostavljenog Nizozemca Sjenga Schalkena.

U ženskom turniru je već poznata jedna finalistica, prva nositeljica Monica Seles, koja je pobjedom od 7:5, 6:4 "uništila" nade trećepostavljene Ai Sugiyame i domaćih navijača u Japankin treći naslov na domaćem terenu. Seles će finalnu protivnicu dobiti nakon susreta osmopostavljene Južnoafrikanke Joannette Kruger i druge nositeljice, Tajlanđanke Tamarine Tanasugarn. Kruger se vratila nakon 0:6 u prvom setu protiv Švicarke Emmanuelle Gagliardi slavivši u preostala dva sa 6:4, 6:1, a Tanasugarn nije imala takvih problema, protiv domaće Saori Obate je ispustila samo dva gema.

Japan Open, Tokio, tvrda podloga:

ATP, 800 000 USD, četvrtfinale: Lleyton Hewitt (Aus, 1) – Francisco Clavet (Špa, 8) 4:6,6:4,6:2, James Blake (SAD) – Marcelo Rios (Čil, 7) 4:6,6:4,6:1, Karol Kučera (Svk) - Takao Suzuki (Jap) 6:3,6:3, Michel Kratochvil (Švi, 5) - Sjeng Schalken (Niz, 2) 6:3,6:4.

WTA, 170 000 USD, četvrtfinale: Joannette Kruger (JAR, 8) – Emmanuelle Gagliardi (Švi) 0:6,6:4,6:1, Tamarine Tanasugarn (Taj, 2) – Saori Obata (Jap) 6:0,6:2.
Polufinale: Monica Seles (SAD, 1) – Ai Sugiyama (Jap, 3) 7:5,6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!