Rukomet

Metković Jambo u finalu Kupa EHF

Davor Sajko • nedjelja, 26.03.2000.

Slavko Goluža (Snimio: Dražen Patarčić)

U drugom finalnom susretu između Metković Jamba i slovenskog predstavnika Preventa slavio je Metković rezultatom 24:19 (13:9). Metkovci su u ovoj utakmici lovili zaostatak od tri pogotka iz prvog susreta koji su nadoknadili već u prvom poluvremenu. Najbolji kod Metkovića bili su Bjeliš s pet postignutih pogodaka i Dominiković s četiri pogotka. Kod Slovenaca najbolji strijelac bio je Simonovič s šest pogodaka.

Metković Jambo – Prevent 24:19 (13:9)

Metkovci su dobro počeli. Odmah u prvom napadu ukrali su loptu Slovencima. Dubokom obranom Metković nije dozvolio Preventu da se razmaše te uz dvije obrane Jerkovića Slovenci su svoj prvi pogdak postigli u osmoj minuti. U tom je razdoblju Metković već imao aktivan rezultat koji ga je vodio u finale Kupa EHF-a. Kod gostiju nezamjetan je bio najbolji njihov strijelac Maksič, a Simonovič je bio strijelac oba Preventova pogotka. Polovicom poluvremena Metković koristi pogreške Slovenaca i u tom trenutku vodi s 7:3. Nakon toga Simonovič se razigrao i Slovenci su uspjeli smanjiti prednost Metkovića na samo pogodak razlike. U tim trenucima svoj prvi pogodak je postigao i Maksič. To je i bilo najviše što je Prevent prikazao. Nakon toga Metković ubacuje u višu brzinu i u samoj završnici prvog poluvremena opet povećava prednost na +4 s kojom se i otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme Metkovci su počeli istovjetno kao i prvo poluvrijeme, vodstvom od 2:0 što je u tom trenutku iznosilo čak +6. Početkom drugog poluvremena igrači Metkovića striktno su pokrivali Simonoviča, najboljeg Preventovog igrača u prvom poluvremenu i tako ga isključili iz igre. Od tog trenutka prednost se nije smanjivala ispod četiri pogotka razlike do kraja susreta. Pet minuta prije kraja susreta Metković je ostvario i najveću prednost od sedam pogodaka. Odličnom igrom u obrani kojom su slovenski igrači prisiljeni na brojne pogreške, bila je ključ uspjeha Metković u ovom susretu. Prednost bi na kraju bila i veća da na vratima Preventa nije danas bilo izuzetno raspoloženog vratara Cocuza s 16 obrana. Na drugoj strani Pušnik je ostvario sedam, a Jerković dvije obrane. Krajem utakmice u igru je ušao i Ivica Obrvan trener/igrač koji je svojim iskustvom pridonio ovoj pobjedi Metkovića. Najefikasniji kod Metkovića bili su Bjeliš s šest pogodaka i Dominiković s četiri, dok je kod gostiju najefikasniji bio Simonovič s šest pogodaka.

Ovo je za Metković izuzetan rezultat i do sada prvi plasman u finale nekog europskog natjecanja. Finalni susreti na rasporedu sus 22. i 29. travnja.

Strijelci
Metković Jambo: Bjeliš 5, Dominiković 4, Jerković 3, Goluža 3, Zsigmund 3, Kaleb 2, Medić 2, Obrvan 1, Metličić 1
Prevent: Simonovič 6, Konečnik 3, Jovičič 3, Franc 2,Doberšek 2, Lenc 1, Maksič 1

Sedmerci
Metković Jambo: 5/2 Prevent: 3/1

Obrane
Metković Jambo: Jerković 2, Pušnik 7
Prevent: Cocuz 16, Jelen 1

Isključenja
Metković Jambo: 8 minuta
Prevent: 8 minuta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!