Tenis

Lyon: Ljubičić izbacio Kuertena!

Ivor Krapac, Krunoslav Cukrov • utorak, 09.10.2001.

Ivan Ljubičić je autor najvećeg iznenađenja prvog kola u Lyonu. Naš drugi "reket" je na startu dvoranskog 800 000 USD vrijednog ATP turnira rezultatom 7:6 (1), 6:2 izbacio prvog nositelja i vodećeg igrača ATP Champions Race ljestvice, Brazilca Gustava Kuertena! "Ljubo" je veliku pobjedu, prvu u pet međusobnih susreta s Kuertenom, proglasio dražom od slavlja protiv Agassija prije dva mjeseca u Montrealu: "Osjećaj je sličan, no ova mi je pobjeda draža jer sam igrao zbilja dobro. Odlučila je moja bolja igra u tie-breaku prvog i tijekom cijelog drugog seta. Sviđa mi se ova podloga."

Osim Ljubičićeve 7-6(1), 6-2 pobjede nad Kuertenom, nije bilo većih iznenađenja u dosadašnjim mečevima. Nagradu za fair play definitivno odnosi Australac Wayne Arthurs. Meč protiv malo poznatog Izraelca Noama Okuna je nakon 4-6, 7-5 otišao u tiebreak u kojem je kod rezultata 8-7 Arthurs imao meč loptu na svoj servis. Nakon servisa Arthurs odlazi na mrežu, a Okunov return odlazi u aut. Već je glavni sudac dodijelio pobjedu australskom igraču kad je Arthurs priznao da je dirao loptu. Meč je završio pobjedom Okuna sa 10-8 u tiebreaku.

Marat Safin očajnički traži bodove za nastup na Mastersu te mu je 6-4, 7-5 pobjeda nad Argentincem Francom Squillarijem sigurno dobro došla. Safin je treći nositelj u Lyonu, a na turnir je ušao preko wild carda. "Tek sam 11. na ljestvici i ako želim igrati na Mastersu, moram zgrabiti svaku priliku," rekao je ruski igrač.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti pobjede Sebastiena Grosjeana protiv sunarodnjaka Juliena Bouttera 6-2, 6-4, jednako uvjerljivu pobjedu 6-3, 6-3 još jednog Francuza Juliena Benneteaua nad talijanskim igračem Gianlucom Pozzijem i prolaz dalje Šveđanina Jonasa Bjorkmana koji je sa 6-2, 6-3 bio bolji od Nijemca Christiana Vincka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!