Tenis

Beč: Chang zaustavio Gorana

Ivor Krapac • srijeda, 10.10.2001.

Goran Ivanišević neće ponoviti 1993. i 97., godine kada je u bečkoj gradskoj dvorani dolazio do naslova. Najbolji hrvatski tenisač je u prvom kolu 800 000 USD vrijednog CA Trophya poražen od Amerikanca Michaela Changa sa 6:7(5), 6:3 i 6:3. Ovo je, inače, bio 11. međusobni dvoboj Ivaniševića i Changa, a Amerikanac je današnjom pobjedom poveo sa 6:5.

Prvi je set riješen tek u 13. igri, premda su oba tenisača imala prilike i za ranije riješavanje posla - Goran je imao 4:1 nakon breaka u drugom gemu i dvije set-lopte na Changovom servisu kod 5:4, a Chang, nakon što se vratio na 4:4, 15:40 za dolazak do servisa za set. Drugi i treći su ponudili sve sigurnije izdanje posljednjih godina "potonulog" nekadašnjeg Top 10 igrača i sve više pogrešaka Ivaniševića. Odlučujući trenuci? Break Changa za 5:3 u drugom i nova dva gubitka servisa našeg igrača u trećem setu, u petom (uz tri "duple") i posljednjem, devetom gemu. Goran će morati izgledati bolje ako ne želi ući u probleme oko plasmana na Masters Cup u Sydneyu.

Ostatak je programa ponudio jedno pravo i jedno umjereno iznenađenje, oba u "režiji" čeških igrača. Bohdan Ulihrach je izbacio prošlotjednog pobjednika u Moskvi, prvog nositelja Jevgenija Kafeljnikova: "Nisam se prilagodio uvjetima, lopte su mi bile preteške, kao da smo igrali s hokejaškim pakom", sa 7:6(6), 6:3, dok je Jiri Novak bio bolji od u dvorani uvijek opasnog Britanca Grega Rusedskog, koji je bio nezadovoljan podlogom: "Ovaj je teren sporiji od zemljanog", s lakih 6:2, 6:2. Mogućnost stopostotnog češkog uspjeha je "rasplinuo" domaći Stefan Koubek sa 4:6, 6:3 i 6:2 protiv Jirija Vaneka.

Najbrži i najlakši posao je imao šestopostavljeni Nijemac Tommy Haas protiv Francuza Jeromea Golmarda, koji je nakon tri izgubljena gema predao zbog ozljede koljena, dok je puno teže, sa 7:6(6), 7:5 protiv Slovaka Dominika Hrbatya, prošao nedavni finalist Shanghaija i Tokija, Švicarac Michel Kratochvil. Posljednji je susret dana donio oproštaj branitelja naslova Tima Henmana već u drugom kolu. Od drugopostavljenog je Britanca s tijesnih 3:6, 7:6(4), 7:6(5) treći put u četiri međusobna susreta bolji bio Argentinac Guillermo Canas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!