Tenis

Filderstadt: Povratak Navratilove uz poraz

Ivor Krapac • srijeda, 10.10.2001.

Glavna atrakcija dana na 565 000 USD vrijednom Porsche Grand Prixu u dvorani njemačkog Filderstadta je stigla u konkurenciji parova. Legendarna Martina Navratilova se, u kombinaciji s Arantxom Sanchez-Vicario, vratila u Filderstadt, gdje je šest puta (prvi put 1982., posljednji deset godina kasnije) dolazila do naslova. 45-godišnja Navratilova i Sanchez-Vicario nisu, međutim, imale sreće sa ždrijebom, u prvom su kolu morale na treće nositeljice Martinu Hingis i Annu Kurnikovu, pa oproštaj na samom početku, rezultatom 6:3, 6:4, nisu mogle izbjeći.

Hingis i Kurnikova su imale nastup i u singlu. Ruskinja, koja se nakon povratka zbog ozljede nikako ne može "sastati" s pobjedom, je sa 4:6, 6:2, 7:5, uz 25 čak dvostrukih i gomilu neprisiljenih pogrešaka, poražena u prvom kolu od "sretne gubitnice", Luksemburžanke Anne Kremer, dok je prvopostavljena Hingis, na početku obrane naslova nakon odmora u prvom kolu, "preživjela" blamirajućih 0:6, "Početak dvoranske sezone je uvijek težak zbog prilagodbe brzoj podlozi", u prvom setu protiv Bugarke Magdalene Maleeve, otišavši do kraja sa 6:4 i 6:2.

U drugom je kolu startala, s uvjerljivih 6:1, 6:4 protiv nizozemske kvalifikantice Miriam Oremans, i drugopostavljena Amerikanka Jennifer Capriati, koja je u prilici, ako se Hingis "posklizne", dolaskom do naslova preuzeti prvo mjesto na WTA ljestvici. U preostala su dva današnja susreta dvije pobjede zabilježile Francuskinje - Sandrine Testud 6:2, 6:2 u prvom kolu protiv slovenske kvalifikantice Maje Matevžič, a petopostavljena Amelie Maresmo 3:6, 6:3 i 7:5 u drugom kolu protiv Švicarke Patty Schnyder.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!