Tenis

Lyon: Ljubičić u četvrtfinalu

Ivor Krapac, Krunoslav Cukrov • četvrtak, 11.10.2001.

Ivan Ljubičić je, nakon velike pobjede protiv Gustava Kuertena u prvom kolu, napravio korak dalje na 800 000 USD vrijednom ATP turniru u dvorani Lyona. "Ljubo" je s tijesnih 7:5, 7:5 slavio protiv 19-godišnjeg francuskog kvalifikanta Juliena Benneteaua, koji u dosadašnjoj karijeri nije nastupao na teniskim turnirima najvišeg ranga.

Naš drugi "reket" će za ulazak u polufinale igrati protiv "susjeda" na ATP Champions Race ljestvici, Argentinca Gastona Gaudia ("Ljubo" je 48., a Argentinac 47. igrač svijeta), koji je u osmini finala sa 3:6, 7:5, 6:3 bio bolji od Čeha Michala Tabare. Bit će to treći međusobni susret Ljubičića i Gaudia (prvi na tepihu), u dosadašnja dva, oba na zemlji, rezultat je 1-1, no valja napomenuti da je u jedinom njihovom ovogodišnjem meču u Gstaadu slavio naš tenisač.

Četvrtak je bio sve samo ne dobar dan za Francuze. Osim Ljubičićeve pobjede nad Benneteauom, četvrti i peti nositelj Sebastien Grosjean i Arnaud Clement neće vidjeti treće kolo. Grosjean je izgbio od Šveđanina Jonasa Bjorkmana rezultatom 7-6(2), 1-6, 6-4, a od Clementa je sa 7-5, 3-6, 7-6(6) bio bolji Belgijanac Xavier Malisse u meču u kojem je francuski igrač "prosuo" dvije meč lopte. Pobjednici nad Francuzima suprotstavit će se jedan drugome u meču četvrtfinala u potrazi za prvim naslovom ove godine.

Drugi i treći nositelj su bili uspješniji u svojim mečevima drugog kola. Španjolac Juan Carlos Ferrero (2) je uvjerljivo svladao njemačkog tenisača Nicolasa Kiefera rezultatom 6-2, 6-2, a Marat Safin je bio bolji od izraelskog kvalifikanta Noama Okuna sa 6-3, 6-4. Treće kolo izborio je i Bjelorus Max Mirnyi 7-6(4), 6-2 pobjedom nad Marokancem Hichamom Arazijem. Safin u četvrtfinalu dočekuje Mirnyija, a Ferrero drugog marokanskog igrača Younesa El Aynaouija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!