Tenis

Lyon: Ljubičić preko Safina u finale!

Ivor Krapac • subota, 13.10.2001.

Ivan Ljubičić je u svom prvom ATP finalu! Naš je drugi "reket" potvrdio odličnu formu, koju je prezentirao i prošlog tjedna došavši do finala challengera u Grenobleu, slavljem nad trećepostavljenim Rusom Maratom Safinom sa 6:7(3), 7:6(4), 7:6(7).

Meč je ponovno, kao i njihov susret sa četiri tie-breaka u drugom kolu nedavnog US Opena, bio maksimalno izjednačen, no ovog je puta kocka pala na broj našeg tenisača. Premda, da je Ivan imao malo više sreće moglo je završiti i u dva seta...

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Prva je dionica ponudila dvije dobre prilike za "Ljubu", dvaput je imao loptu za break, oba puta 30:40 - u drugom gemu i set-loptu kod 5:4, koju je Safin spasio dosta sretnim dubokim servisom u tijelo. I tie-break je donio dobar početak našeg tenisača, no nakon 3-1 Rus sa šest uzastopnih poena dolazi do početne prednosti. Drugi set je ponudio samo dva nervozna trenutka za servere - Safin je držao za 3:2 nakon 0:30 i dva izjednačenja, a Ivan u sljedećem gemu uzvratio spasivši 15:40. 13. igra je ponovno donijela veliki preokret – Safin je imao 4:2, a Ivan zaključio set sa 7:4.

Treći je rano donio prvi break u meču, a napravio ga je, za prednost od 3:1, naš tenisač. Safin je vratio izgubljeni servis u sedmom gemu, a imao je i dvije lopte za novi break u devetom gemu i dolazak do servisa za meč. No, Ivan je sve izdržao i ponovno je na redu bila "lutrija" 13. igre. "Ljubo" je odlično otvorio, startao s 3:0 uz dva mini-breaka, Safin je sve vratio i kod 6:5 imao meč-loptu protiv servisa, no Ivan se spasio sjajnom forhend-dijagonalom. Na redu za održanje u meču je nakon toga bio Rus, izvukao se na servisu kod zaostatka 6:7, no kod 9:8 pri početnom udarcu za "Ljubu" više nije izdržao. Lopta u mreži je označila početak zasluženog slavlja našeg tenisača...

Drugi je polufinalni susret, između Marokanca Younesa El Aynaouia i Belgijca Xaviera Malissea, donio manje uzbuđenja. Slavio je, rezultatom 7:6(5), 6:2, El Aynaoui, 40. igrač ATP Champions race ljestvice, koji protiv Ivana Ljubičića dosad nije igrao. Marokanac je, inače, osim Malissea do finala "nanizao" Talijana Davidea Sanguinettija, osmopostavljenog Ekvadorca Nicolasa Lapenttija, te drugog nositelja, Španjolca Juana Carlosa Ferrera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!