Ostali sportovi

F1 VN Mađarske: M. Schumacher uzvratio McLarenu

Davor Sajko • subota, 12.08.2000.


Hungaroring - VN Mađarske

Na kvalifikacijskom treningu za VN Mađarske, koja je na rasporedu sutra (nedjelja), najbolje je vrijeme ostvario Michael Schumacher (Ferrari), 1:17,514, te će startati s prve pozicije. Odmah do njega u prvom startnom redu bit će Škot David Coulthard (McLaren Mercedes) koji je na kvalifikacijskom treningu za M. Schumacherom zaostao 0,372 sekunde. Treće ostvareno vrijeme ostvario je Coulthardov momčadski kolega Mika Häkkinen s vremenom 1:17,922. Iza McLarenovog dvojca plasirao se mlađi Schumacher, Ralf (Jordan), dok se Rubens Barrichello plasirao na petu poziciju.

Početak treninga mogao je biti koban za trenutačno vodećeg u poretku svjetskog prvenstva F1, M. Schumachera. U svom prvom izlasku na stazu zamalo je došlo do sudara s H.H. Frentzenenom (Jordan), međutim u posljednji trenutak M. Schumacher je uspio izbjeći sudar.

Izuzetno je zanimljovo bilo u završnim minutama treninga kada su Colthard i Häkkinen u svojim posljednjim krugovima pokušavali ostvariti bolja vremena od M. Schumachera. Häkkinen se tako u posljednjim trenucima uspio probiti s 11. pozicije na treću, dok je Coulthard ostao na drugom mjestu.

Utrka za VN Mađarske na rasporedu je sutra (nedjelja) s početkom u 14 sati (HTV3, RTL).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!