Nogomet

Bule: "Nema većeg zadovoljstva nego pobijediti Sedloskog!"

Bernard Jurišić • nedjelja, 07.04.2002.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Slaven Bilić, trener Hajduka: "Bio je ovo pravi derbi koji je zadovoljio i igrom i ponašanjem svih aktera. Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, stvarali smo šanse od samog početka. Malo su nas iznenadili pogotkom iz kontre, no u poluvremenu sam dao igračima još neke smjernice kako igrati i tražiti put do pogotka. U početku me utakmica malo podsjetila na onu sa Zagrebom, kad smo mi igrali, a oni zabijali, srećom, ovdje tako nije završilo. Čestitam i svojim igračima koji su pokazali agresivnost i kvalitetu. Ne predajemo se do kraja, iako su nam šanse za titulu male."

Srđan Andrić, Hajduk: "Presretni smo, ova nam pobjeda znači puno više od tri boda. Teško se bilo vratiti nakon njihovog vodstva, ali mislim da smo zasluženo pobijedili. Nadam se da još uvijek možemo uhvatiti Zagreb, treba sve pobijediti do kraja pa što bude."

Tomislav Erceg, Hajduk: "Nismo uspjeli brzo dati gol, odmah u početku, što je Dinamu dalo krila, pa su oni prvi zabili. Nakon njihovog pogotka, a mislim i tijekom cijele utakmice, mi smo bili bolje i opasniji. Iako nisam zadovoljan Hajdukovom sezonom, mislim da smo se danas malo opravdali pred navijačima. Objedktivno je teško očekivati da dohvatimo Zagreb, ali predati se nećemo."

Goce i kokice

Navijača Hajduka i Dinama bilo je iz cijele Hrvatske, barem sudeći po ovješenim transparentima. Torcidaša je bilo iz sviih splitskih kvartova i obližnjih mjesta, ali i iz Šibenika, Rijeke, Makarske, Zadra, Koprivnice, Vukovara, Vrsnog, Pule, Ljubuškog, Budimpešte, Slovenije, Metkovića, Dubrovnika, Duge Rese, Belišća, Daruvara, Lošinja, Posušja, Zagreba, Knina... Bad Blue Boysi su stigli iz Karlovca, Pule, Otočca, Širokog Brijega, Mokošice, Kutine, Orašja, Rame, Koprivnice, Delnica, Varaždina, Garešnice... Obje navijače skupine ipak su imale nešto zajedničko, obje su istaknule - irske zastave.

Hajdukovi navijači istaknuli su i transparent koji se odnosio na makedonskog reprezentativca, bivšeg Hajdukovca Sedloskog, poručivši mu: "Goce da ti nije bilo Hajduka prodava bi kokice u Tetovu".

Nino Bule, Hajduk: "Vjerovao sam cijelu utakmicu da možemo preokrenuti i pobijediti. Rekao sam treneru da nisam spreman za cijelu utakmicu, na kraju je ispalo odlično. Sportaši smo, nadat ćemo se do kraja, ali objektivno će biti teško obraniti titulu, unatoč ovoj pobjedi. Mi ćemo gledati sebe, pokušati sve pobijediti. I napiši velikim slovima da mi nema većeg zadovoljstva nego pobijediti Gocu Sedloskog!"

Dario Srna, Hajduk: "Znali smo da protiv Dinama moramo dati maksimum da bismo uspjeli, mislim da smo ga svi i dali. Smogli smo snage vratiti se i zasluženo smo pobijedili. Čestitao bih i Dinamovim igračima na dobroj utakmici, ali mislim ipak da je kvaliteta u ovom trenutku na našoj strani."

Zdravko Mamić, član UO-a Dinama: "Sudac Širić je napravio lakrdiju od utakmice, sudio je tendenciozno i pomagao Hajduku svih 90 minuta. Čestitam sportskom rivalu, mi nismo mogli protiv raspoloženog Hajduka i suca. Izvući ćemo pouke iz ovoga."

Silvio Marić, Dinamo: "Mislim da smo mi bili bolji u prvom dijelu, no Hajduk je zaigrao agresivnije u drugom i pobjedom nas izbacio iz utrke za naslovom. Mislim da su gledatelji imali što vidjeti, atmosfera je bila odlična, utakmica dobra, još da smo uspjeli pobijediti..."

Dario Zahora, Dinamo: "Nadao sam se pobjedi, samo nam je ona nešto donosila, nažalost nismo uspjeli. Prvi put sam zabio gol na Poljudu, no ipak bih više volio da smo pobijedili. Sad su stvari za nas znatno teže, pali smo i ispod Varteksa, a šansu za trofej imamo u finalu Kupa."

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!