Ostali sportovi

F1 VN Brazila: M. Schumacher ispred Coultharda

Davor Sajko • nedjelja, 26.03.2000.

Rezultati VN Brazila
1. M. Schumacher Ferrari 1"31:35,271
2. D. Coulthard McLaren + 4,302
3. G. Fisichella Benetton +39,898
4. H.-H. Frentzen Jordan +42,268
5. J. Trulli Jordan + 1:12,780
6. R. Schumacher Williams + 1 krug
7. J. Button Williams + 1 krug
8. J. Verstappen Arrows + 1 krug
9. P. de la Rosa Arrows + 1 krug
10. R. Zonta BAR + 1 krug
11. G. Mazzacane Minardi + 2 kruga
Odustali
J. Herbert Jaguar 53. kvar
M. Gené Minardi 32. motor
M. Häkkinen McLaren 30. kvar
R. Barrichello Ferrari 27. hidraulika
E. Irvine Jaguar 21. izljetanje
J. Villeneuve BAR 17. kvar
J. Alesi Prost 11. kvar
N. Heidfeld Prost 10. motor
A. Wurz Benetton 7. mjenjač

Pobjednik druge ovogodišnje utrke je Michael Schumacher (Ferrari) ispred Davida Coultharda (McLaren Mercedes), dok je na trećem mjestu završio Giancarlo Fisichella (Benetton).

Prednost boljih startnih pozicija McLarenovi su bolidi iskoristili samo djelomično. Mika Häkkinen je uspio zadržati vodeću poziciju, dok se na drugu poziciju ispred Coultharda ugurao M.Schumacher (Ferrari). Na četvrtom mjestu ostao je domaći favorit Rubens Barrichello (Ferrari). Malo je nedostajalo da M. Schumacher u prvi zavoj uđe ispred Häkkinena, ali Häkkinen se uspio obraniti. Međutim, samo do drugog kruga kada je M. Schumacheru uspjelo na kraju ciljne ravnine obići Häkkinena i preuzeti vodstvo u utrci. U daljnjem tijeku utrke M.Schumacher je iz kruga u krug ostvarivao najbolja vremena što je ukazivalo na to da će u današnjoj utrci Ferrari biti na strategiji dva ulaska u box. To je potvrdio rani odlazak M.Schumachera u box u 19. krugu. Na stazu se M. Schumacher uspio vratiti ispred Coultharda. U tom trenutku vodeći je bio Barrichello koji je u 15. krugu na istom mjestu kao i M. Schumacheru uspio prestići Hakkinena. U 22. krugu u box je skrenuo i drugi Ferrarijev vozač, Barrichello, a vodeću je poziciju preuzeo Häkkinen. Nekoliko krugova nakon ponovnog izlaska na stazu domaća nada Rubens Barrichello morao je odustati zbog kvara na motoru. U 30. krugu nakon što je iznenada izgubio na brzini u box je skrenuo Mika Häkkinen i više se nije vratio na stazu. Tako je Häkkinenu nedostajao samo jedan krug kao vodeći da ostvari 1000 krugova kao vodeći. Do kraja utrke David Coulthard i M. Schumacher skrenuli su po jednom u box, a M. Schumacher je bez većih problema zadržao prednost do kraja utrke. U samoj završnici Coulthard je uspio prednost od dvadesetak sekundi smanjiti na samo sedam sekundi zaostatka, ali to je bilo sve.

Nakon dvije utrke M. Schumacher je ostvario dvije pobjede, dok je aktualni svjetski prvak Mika Häkkinen obje utrke morao odustati prije kraja utrke. Ova je utrka samo potvrdila prognoze prije početka sezone da će glavnu riječ voditi dvije momčadi, Ferrari i McLaren Mercedes, dok ostale momčadi samo statiraju. Ferrari je u prve dvije utrke pokazao da je pripremljeniji ušao u sezonu od glavnog konkurenta McLaren Mercedesa.

Formula 1 nakon Brazila seli u Europu gdje će 09.04. u talijanskoj Imoli na rasporedu biti VN San Marina.

Poredak svjetskog prvenstva F1
1. Michael Schumacher Ferrari 20
2. Rubens Barrichello Ferrari 6
2. David Coulthard McLaren Mercedes 6
2. Giancarlo Fisichella Benetton 6
5. Ralf Schumacher BMW 5
6. Jacques Villeneuve BAR 3
6. Heinz-Harald Frentzen Jordan 3
8. Jarno Trulli Jordan 2
9. Ricardo Zonta BAR 1
Poredak konstruktora
1. Ferrari 26
2. McLaren Mercedes 6
2. Benetton 6
4. BMW 5
4. Jordan 5
6. BAR 4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!