Košarka

Danilović: "Ovo nisu bili normalni uvjeti za igru"

Alan Sinovčić • četvrtak, 31.01.2002.

Novinari Sport Neta našli su se ispred svlačionice netom nakon što je napadnut trener gostiju. "Maknite se odavde, razgovarati ćemo kada budete malo civiliziraniji", povišenim je tonom Predrag Danilović, v.d. predsjednik Partizana, rekao vašem novinaru. Daljnji tijek razgovora sa nekada odličnim igračem protekao je u prijetnjama upućenim Sport Netovom novinaru: "Ajde briši odavde dok nisam pozvao policiju", bile su Danilovićeve najčešće riječi. Uglavnom, kao da smo kriminalci. A samo smo, sasvim civilizirano, htjeli Daniloviću dati prostor da iznese svoje mišljenje o utakmici i incidentu nakon utakmice.

Danilović nas je tako potpuno necivilizirano optuživao da smo necivilizirani sve dok nisu došli srpski novinari. Tada se smirio i rekao nekoliko suvislih rečenica. "Očekivali smo vrijeđanje, ali ovo što se događalo je izvan svake kontrole. Gomila petardi, baklje na parketu, jedna je baklja čak bila upućena prema sucu, bili smo gađani i kamenjem. Da se ovo dogodilo u Beogradu odmah bi bila uvučena politika u sve i mi bismo bili optuženi da smo nekakvi divljaci. Osim toga, suci i delegat bili su preblagi, trebali su prekinuti utakmicu jer nisu postojali uvjeti za normalnu igru. Također suci su i u svim spornim situacijama navlačili za Cibonu. Ovo je sramota i za Euroligu, a naravno da ćemo se i službeno žaliti, no kao da će nam to išta pomoći."

"Odnosi hrvatskih i jugoslavenskih klubova teško mogu biti dobri iako većina Hrvata valjda ne mrzi ovako, u dvorani je bio samo jedan dio. Ovo je prava sramota, a sada nakon svega ovoga pitam se stvarno ima li uoće ikakvog smisla uključivanje srpskih klubova u Jadransku ligu. A kako bi nam tek bilo da smo igrali u Splitu ili Zadru gdje su navijači još gori", komentirao je Danilović pred skupinom srpskih novinara.

Tek što se Danilović primirio, na scenu je stupio branič "crno-belih" Veselin Petrović kojeg smo zamijetili po tome što je nekoliko puta tijekom utakmice publici provokativno pokazivao tri prsta. Ispred svlačionice napao je tehničkog direktora Cibone Darka Marjanovića koji je cijelo vrijeme smirivao Partizanove igrače i članove Uprave, čak se pomalo i ispričavao. Petrović je bio uporan u svojim napadima, a kada je u jednom trenutku krenuo prema Marajanoviću pomislili smo kako će doći i do fizičkog sukoba. Na sreću, nekolicina igrača Partizana uspjela je odvući nervoznog Petrovića.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Košarka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!