Ostali sportovi

Mika Häkkinen slavio i preuzeo vodstvo u poretku

Bojan Poturica • nedjelja, 13.08.2000.

Na početku sezone Michael Schumacher je govorio da napokon ima bolid u kojem bi mogao osvojiti svoj prvi naslov u Ferrariju. U prvih pet utrka četiri pobjeda i vodstvo od 25 i više bodova ispred Mike Häkkinena. Nitko se nije nadao da će leteći Finac sve do dostići, a kamoli prestići. Mika je ponovno u formi i to je potvrdio na Velikoj nagradi Mađarske. McLaren je ponovno u vodstvu u poretku konstruktora, a momčad Rona Dennisa opet izgleda zastrašujuće.

Redoslijed u utrci (TOP 6):
1. Hakkinen McLaren 1h 45min 33"869
2.Schumacher M Ferrari +7"916
3.Coulthard McLaren +8"454
4.Barrichello Ferrari +44"157
5.Schumacher R Williams +50"437
6.Frentzen Jordan +1min 8"099

Poredak vozača:
1. Hakkinen McLaren 64
2. Schumacher M Ferrari 62
3. Coulthard McLaren 58
4. Barrichello Ferrari 49
5. Fisichella Benetton 18
6. Schumacher R Williams 16
7. Villeneuve BAR 11
8. Button Williams 8
9. Frentzen Jordan 6
9. Salo Sauber 6
9. Trulli Jordan 6
12. Irvine Jaguar 3
13. de La Rosa Arrows 2
13. Verstappen Arrows 2
15. Zonta BAR 1

Poredak konstruktora:
1. McLaren 112
2. Ferrari 111
3. Williams 24
4. Benetton 18
5. BAR 12
5. Jordan 12
7. Sauber 6
8. Arrows 4
9. Jaguar 3

Na jučerašnjem službenom treningu, Schumacher je imao najbolje vrijeme, tri i pol desetinke sporiji bio je David Coulthard, a Mika Hakkinen završio je na trećemu mjestu.

Najbolje je startao Hakkinen koji se nakon Hockenhaima, ponovno probio na prvo mjesto iz drugog startnog reda. Schumacher je nakon prvog zavoja bio drugi, a treći je bio David Coulthard. Hakkinen je iz kruga u krug povećavao svoju prednost te ju je održao do kraja utrke, a isto vrijedi i za njegove prve sljedbenike nakon prvog kruga. Rubens Barrichelo je završio četvrti, a mlađi Schumacher peti.

VN Mađarske je poznato dosadna utrka. Spora sa puno zavoja, bez mjesta za preticanje. Sva preticanja odvijala su se preko boksova, a tako je i Barrichelo prešao Ralfa.

Nakon ove utrke vrti se stari film. Hakkinen prvi, Schumacher drugi, a Coulthard treći. Doduše, oni se sada nalaze u 6 bodova razlike i svi su konkurenti za naslov. Ipak, dva prvoplasirana vozača, Hakkinen i Schumacher, su glavni kandidati za ovosezonsku titulu. Hakkinen vozi sve bolje i počinje podsjećati na prethodne dvije sezone u kojima je briljirao. Schumacher je pak imao problema u proteklim utrkama i ukoliko uskoro ne pobijedi, u Finsku bi mogao otići treći naslov zaredom.

Sljedeća utrka vozi se u Belgiji na, po nekima, najatraktivnijoj stazi Formule 1, Spa Francoshampsu. Protekle sezone prvi je ciljem prošao Coulthard, a njegov timski kolega završio je na drugom mjestu. Schumacheru je ovo najdraža staza pa se može očekivati velika borba između McLarena i Ferrarija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!