Nogomet

TŠK - Zagreb: Novo blijedo lice "prvaka"

Karlo Dževerlija, Branimir Korać • nedjelja, 17.03.2002.

Nogometaši Zagreba teškom su mukom rezultatom 2:0 slavili u Sisku protiv već otpisanog TŠK-a. U susretu u kojem nismo vidjeli previše dobrog nogometa gosti su sveukupno bili bolji i potpuno zasluženo slavili protiv čvrste domaće momčadi koja je pružila najbolju partiju ove polusezone.

Od samog početka gosti su krenuli agrasivno i već u drugoj minuti imaju stopostotnu priliku kada je Admir Hasančić izašao jedan na jedan na odličnog vratara TŠK-a Darija Radoša koja mu se baca u noge i otklanja opasnost. Gosti cijelo prvo poluvrijeme kontroliraju igru, ali njihovi se napadi odbijaju od čvrste obrane TŠK-a i na odmor se odlazi bez pogodaka.

Već u trećoj minuti nastavka gosti dolaze do vodstva pogotkom Ivice Olića koji je iskoristio ubacivanje Dure i glavom sproveo loptu u mrežu. U 60. minuti na sceni je slabi sudac Kurtović. Napadač TŠK-a Feđa Dudić pobjegao je Zagrebovoj obrani i izašao sam pred Vasilja koji istrčava i na 18 metara ga ruši, a Kurtović mu umjesto zasluženog crvenog kartona pokazuje samo žuti na opće čuđenje cijelog auditorija. Dvije minute nakon toga nakon jedne gužve u 16 metara Zagreba ponovo sporna situacija. Prvo Feđa Dudić puca glavom i pogađa vratnicu, a na odbijenu loptu natrčava Dražen Bobinec te puca ka vratima i kad je, po mišljenju domaćih igrača, lopta prešla gol liniju Damir Milinović ju izbacuje u polje.

U jeku TŠK-ovih napada Zagreb nakon brze akcije Lovreka i Olića preko Bulata postiže zgoditak i povisuje na konačnih 2:0. Do kraja susreta igralo se na sredini terena bez većih prigoda na obje strane. Gosti su zasluženo slavili i jedino je šteta što je ovaj kvalitetan susret uništio sudac Kurtović izrazito lošim suđenjem.


Izjave nakon utakmice:

Zlatko Kranjčar (trener Zagreba): Mislim da je pobjeda Zagreba potpuno zaslužena, od prve minute se osjetila razlika u kvaliteti, iako se dogodilo ono što stalno govorim da se niti protivnik kao TŠK ne predaje i ima strašan motiv protiv Zagreba. Ovo je sigurno i zadnja opomena igračima da nema laganog protivnika te da bi došli do cilja moraju igrati još žešće i još aktivnije sa još većim angažmanom nego do sada. O kvaliteti utakmice ne treba puno govoriti jer su uvjeti za igru bili katastrofalni, ovaj teren ne bi trebao biti u uporabi za prvoligaški nogomet. Mi smo imali svojih četiri-pet šansi koje nismo realizirali zahvaljujući neodlučnošću naših igrača, ali i odličnim obranama protivničkog vratara Radoša. Malo me zabrinjava činjenica da u jednoj utakmici koja je trebala biti laganijeg karaktera žrtvovana su dva igrača, Štrok i Hasančić, i bojim se da će njihova rehabilitacija trajati duže no što smo mislili u prvi trenutak.

Žarko Šetka (trener TŠK-a):
Čestitao bih Zagrebu na pobjedi jer je razlika u kvaliteti velika. Ja nisam nesretan zbog lošeg terena jer logično je da ako se braniš, puno lakše je to činiti na ovakvom terenu. Usput bih čestitao i svojim igračima jer smo ponovo odigrali dobru utakmicu, u uzlaznoj smo formi i pokazali smo da možemo igrati i sa jakom ekipom. Možda nije lijepo, ali moram se dotaknuti i suđenja. Ne bih htio da to umanji pobjedu Zagreba jer je ona zaslužena jer su bili jednostavno bolji. Neke odluke suca nisu bile korektne. Neću puno o tome jer postoji neki kodeks koji mi ne dopušta takve izjave, a i ne bi bilo korektno niti prema Zagrebu i ja im unaprijed i čestitam na osvojenom prvenstvu jer su jednostavno najbolji.

Josip Bulat (igrač Zagreba):
Uz našu ne baš sjajnu igru došli smo do bitnih bodova poslije neodlučenog rezultata sa Marsonijom. Trebala nam je pobjeda da se vratimo u niz koji smo imali. Naša loša igra danas je bila uvjetovana terenom. Imali smo neke šanse u prvom poluvremenu, nismo ih iskoristili i to je unijelo nervozu, ali na samom početku drugog poluvremena dali smo taj gol i dalje je sve bilo odlučeno.

Dario Radoš (igrač TŠK-a):
Čvrstom i odgovornom igrom u prvom poluvremenu pokazali smo da možemo parirati svakom protivniku, pa tako i jakom Zagrebu. Na žalost primili smo brzo taj gol, da smo izdržali bar 10-15 minuta u drugom poluvremenu vjerojatno bi izvukli i povoljniji rezultat.

Osvrt na suđenje, Zlatko Kranjčar:
Mislim da je sudac imao ujednačen kriterij. Ako se aludira na isključenje Vasilja, smatram da je prije Kunert zaslužio crveni karton kada je grubo startao na Olića te pogotovo kada je pokosio Krpana. Kartone i sudačka uvjerenja ne želim komentirati. Da je crveni karton dosuđen, mi smo imali još jedno mjesto zamjene i naša pobjeda ne bi došla u pitanje.

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!