Sportnet

Mirko Jozić: "Fizička nespremnost razlog slaboj igri"

Igor Dragozetić • srijeda, 13.02.2002.

Slika 2 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Mirko Jozić (izbornik hrvatske reprezentacije): "Ne bih previše komentirao samu igru. Ovo je bila jedna čvrsta utakmica u kojoj dobar broj naših igrača nije dao svoj maksimum. Razlog tome je i fizička nespremnost pojedinih igrača koji ne igraju aktivno u svojim klubovima, ili su im klubovi tek u pripremama za nastavak sezone. Kada određeni broj pojedinaca ne pristupi utakmici dovoljno agresivno, normalno je da tada pati igra cijele momčadi. Međutim drugačijim pristupom i postavom možemo otkloniti nastale probleme. Krajnji spisak putnika za Japan i Koreju raditi će se prema ukupnom doprinosu igrača, kako u ovoj tako i u narednim utakmicama."

Stoycho Mladenov (izbornik bugarske reprezentacije): "Ovo je bio težak susret za nas. Znali smo da je Hrvatska težak protivnik te da utakmica protiv nje neće biti lagana. Hrvatska je bila favorit i ti je bio razlog više za naš potpuni angažman. Mislim da je ovaj susret koristio objema reprezentacijama. U prvome poluvremenu bili smo dominantni, no veliki broj izmjena u nastavku utakmice više je koristio domaćinima koji su postali bolji. Na našu sreću Hrvatska nije iskoristila prigode koje su joj se ukazale."

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Krasimir Balakov (igrač Bugarske): "Utakmica je bila sasvim ravnopravna s velikim zalaganjem obje momčadi. Veoma sam zadovoljan igrom i rezultatom. Pokušali smo igrati u novom sustavu u kojem još nismo uigrani. Ovom utakmicom i njenim rezultatom naši su igrači dobili dodatno samopouzdanje."

Robert Prosinečki (igrač Hrvatske): "Ovo nije bila jedna od boljih utakmica naše reprezentacije. Nismo pokazali sve što možemo. Uzrok tome je loš teren, ali i nepripremljenost nekih igrača. Također valja spomenuti da je ovo prvo okupljanje reprezentacije nakon utakmice s Belgijom. Greške treba popraviti, i pokazati da možemo puno bolje."

Ivica Olić (igrač Hrvatske): "Zadovoljan sam prvom utakmicom koju sam odigrao u dresu nacionalne vrste, tim više što sam odigrao cijeli susret. Dao sam sve od sebe i možda je jedino nedostajao pogodak. 0:0 je najrealniji rezultat s obzirom da smo i mi i Bugari imali nekoliko izglednih prilika koje nismo iskoristili."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!