Ostali sportovi

EURO 2002: Stolnotenisačice zaustavljene u četvrtfinalu

Boris Bilas • nedjelja, 31.03.2002.

Ženska stolnoteniska reprezentacija neće obraniti brončanu medalju, koju je osvojila prije dvije godine u Bremenu. U četvrtfinalu Europskog prvenstva u Zagrebu Hrvatice su poražene od Švedske 2:3. Šveđanke su oivom pobjedom osigurale brončanu medalju, a u polufinalu su igrale Njemicama. Njemačka je sigurnom pobjedom od 3:1 ušla u finale gdje očekuje dvoboj s Rumunjskom.

Dvoboj sa Švedskom počeo je odlično za naše igačice, koje su pobjedom Tamare Boroš nad Sandrom Johansson povele 1:0, ali je tada Eldijana Aganović izgubila dvoboj s najboljom švedskom igračicom Asom Svensson i bilo je 1:1. Upravo je Svensson osvojila presudni bod za pobjedu kada je u četvrtom meču pobjedila Tamaru Boroš i izjednačila rezultat na 2:2. U odlučujućem petom susretu Sandra Johansson je pobijedila Eldijanu Aganović te je odvela Švedsku u polufinale.

U muškom dijelu Europskom prvenstva naši su reprezentativci ostvarili dvije pobjede u razigravanju za deveto mjesto. U prvom su susretu bili bolji od reprezentacije Izraela s 3:1, dok su u drugom susretu bili još uvjerljiviji i slavili s glatkih 3:0 i to bez ijednog izgubljenog seta.

U ponedjeljak prijepodne na rasporedu je i susret s reprezentacijom Nizozemske za deveto mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!