Nogomet

Čakovec - Dinamo: Plavi rutinski do bodova

Marko Breljak • subota, 09.03.2002.

U dvije godine otkad su članovi elitnog nogometnog društva u nas, nogometaši Čakovca na domaćem terenu izgubili su samo dvije utakmice, od Osijeka i Rijeke. Kada je Dinamo posljednji puta gostovao u Čakovcu, na proljeće, mreže se nisu tresle, ali tada su Zagrepčani prikazali jednu vrlo blijedu partiju, i samo sreća ih je spasila od poraza. Sastav Čakovca tada je vodio Ilija Lončarević, današnji trener "plavih", a mnogi govore da mu je upravo ta utakmica definitivno otvorila vrata Dinama. Sve to ukazivalo je na jednu izjednačenu i neizvjesnu utakmicu, no ovoga puta to se nije dogodilo. Domaćin je nastupio bez čak petorice standardnih prvotimaca, a to je ipak bilo previše, te su Zagrepčani ruitnski došli do pobjede, i brojku poraza Čakovca na domaćem terenu povećali na tri.

Prvo poluvrijeme gledatelji nisu vidjeli naročito dobar nogomet. Domaćini su se trudili, kontrolirali igru, te pritom dopustili tek jednu izglednu prigodu gostima (Kranjčar). S druge strane nogometaši Miljenka Dovečera prijetili su tek iz prekida, jednom Mužek i jednom Ribić. Poluvrijeme je završilo bez golova, ali se vidjelo da Dinamo ima još "lufta", da nisu dali svoj maksimum, te da bi Čakovčani mogli imati mnoštvo problema ako gosti ubace u veću brzinu.

To su i učinili u drugom poluvremenu te već u petoj minuti nastavka došli do vodstva. Kranjčar je “probio” desnu stranu, ubacio prema koji između trojice zbunjenih Čakovčana pogađa mrežu Perića. Posao domaćina sada je bio vrlo otežan, jer su do tog trenutka djelovali vrlo bezopasno u napadu i moralo se dogoditi čudo da se Čakovec vrati "u igru". To se nije dogodilo, pogodak je dao krila gostima, koji su mogli postići još nekoliko pogodaka. Postigli su samo jedan, a njega je postigao zamjena Mikić, na asistenciju Smoje u 70. minuti.

Moramo napomenuti da Dinamo nije odigrao spektakularno, tek dovoljno da rutinski osvoji tri boda. Istaknute partije pružili su Leko, Polovanec, Tomić, ali i zamjena Vladimir Petrović. Pored standardno dobrih Butine, Zahore i Kranjčara, to je bilo i više nego dovoljno. Jer Čakovec bez petorice standardnih nije mogao pružiti značajniji otpor. A s obzirom na nekoliko "čudnovatih" rezultata u ovom kolu, i nezgodan raspored do kraja prvenstva, Čakovčani uvijek nisu izašli iz nesigurne zone.


Miljenko Dovečer, trener Čakovca: Već na početku počeo sam se osjećati kao da smo gosti na ovoj utakmici, jer je ponovo izostala podrška naših navijača. Nama je nedostalo za ovu utakmicu pet standardnih igrača, a to je za naš klub veliki hendikep, naročito ako se zna da su to fizički i motorički spremni igrači. Dinamovci su bili jači, nadtrčali nas te zasluženo slavili. Mi se moramo okrenuti nekih ravnopravnijim protivnicima, primjerice već u sljedećem kolu kada igramo sa Osijekom.

Ilija Lončarević, trener Dinama: Bio sam trener ovdje u Čakovcu i poznajem većinu igrača te sam znao da nas tu očekuje neugodna utakmica. Ipak, uspjeli smo pokazati da smo bolja momčad te smo zasluženo pobijedili. Nažalost, Čakovec će bodove spasa morati potražiti u nekom drugom kolu, a ja sam uvjeren da će uspjeti jer imaju dobru ekipu. Naravno, pritom želim Čakovcu mnogo sreće.

Silvio Marić, igrač Dinama: Čakovec je dobra, čvrsta ekipa, a to su i pokazali u prvom poluvremenu koje su dobro odigrali. Mi smo krenuli jače u nastavku, odigrali punom snagom te smatram zasluženo pobijedili.

Ilica Perić, vratar Čakovca: Čestitke Dinamu, bili su bolja momčad. Mi bez pet igrača nismo imali što tražiti protiv tako slavnog kluba kao što su oni. Odigrali su poletno, nadahnuto, imaju odličnu mladu ekipu i mislim da su se s njom mogli boriti i za naslov prvaka države. Mi smo dali sve od sebe, no to nije bilo dovoljno.

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!