Tenis

Hertogenbosch: Prvi naslov Daniilidou

Ivor Krapac • subota, 22.06.2002.

Eleni Daniilidou će u Wimbledon, u prvom kolu igra protiv Jelene Kostanić, otići s prvim naslovom u karijeri. 19-godišnja Grkinja je finale 170 000$ vrijednog WTA turnira u Hertogenboschu riješila s 3:6, 6:2 i 6:3 protiv četvrte nositeljice Jelene Dementieve, koja je, tako, i četvrti put ostala "kratkih rukava" korak do naslova. "Trava mi je najdraža podloga - omogućuje puno napada, što mi jako odgovara", rekla je Daniilidou. Sjetila se i jučerašnjeg "trilera" protiv Justine Henin, slavlja nakon šest spašenih meč-lopti: "Imala sam dosta sreće protiv Justine - danas sam u meč ušla dosta nervozno, ali s dovoljno samopouzdanja."

Finale 381 000$ vrijednog ATP turnira donosi nizozemsko-francuski "sudar" - Sjeng Schalken protiv Arnauda Clementa. Schalken je, uz jedan break u prvom i dva u drugom setu, sa 6:3 i 6:3 uzvratio Tommyu Robredu za poraz u prošlogodišnjem četvrtfinalu, a Clement je sa 7:6(2) i 6:2 "skinuo" lanjskog finalista Guillerma Canasa. Očito je dobro došao slobodan dan, jučer mu je Lleyton Hewitt predao bez borbe... Canas je, ipak, bolje krenuo, s 2:0, no Francuz se uspio vratiti i, nakon uvjerljivog izdanja u tie-breaku, dominantno doći do svog prvog finala nakon prošlogodišnjeg Australian Opena. Schalken će - uzevši u obzir prošlotjedno polufinale Queen'sa, ovotjedna izdanja i 4-2 u međusobnim susretima - sutra biti u statusu favorita. Naravno, i zbog podrške navijača: "Uvijek je pravi osjećaj igrati dobro u svojoj zemlji, imati publiku na svojoj strani."

ATP Hertogenbosch, 22.6.2002., polufinale: Clement (Francuska, 7) - Canas (Argentina, 3, WC) 7:6(2), 6:2, Schalken (Nizozemska, 6) - Robredo (Španjolska, 4) 6:3, 6:3.

WTA, finale: Daniilidou (Grčka) - Dementieva (Rusija, 4) 3:6, 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!