Tenis

Rios "zapeo" na startu

Ivor Krapac • srijeda, 17.07.2002.

Treći nositelj Marcelo Rios se u prvom kolu oprostio od ovogodišnjeg izdanja našeg jedinog ATP turnira. Pobjednika Umaga iz 2000. je dosta lako, 6:0 i 6:4, svladao rumunjski kvalifikant Victor Hanescu.

Željko Krajan je, pak, saznao protivnika u osmini finala - bit će to pobjednik zagrebačkog Challengera Luis Horna, koji je sa 7:5 i 6:2 prošao sedmopostavljenog Alberta Montanesa. Krajan je prošlog mjeseca protiv Peruanca izgubio u finalu Challengera u Weidenu, Umag je prilika za uzvrat...

Mladi Rumunj Victor Hanescu je do vjerojatno najvećeg "skalpa" u karijeri došao prilično uvjerljivo. Marcelo Rios je bio daleko od pravog izdanja - u Umagu je igrao prvi turnir nakon tromjesečne stanke zbog ozljede, a imao je i dugi put, tijekom vikenda je nastupio u Davis Cupu protiv Meksika... Većim dijelom meča je protiv vrlo dobrog Hanescua djelovao odsutno, "prenuo" se tek nakon što mu je prijetila "velika crna mrlja" - kod zaostatka 6:0 i 3:0. Uspio je nadoknaditi break zaostatka u drugom setu, no nije stigao do potpunog preokreta. Najveća prilika je došla kod 4:4, dvije propuštene break lopte koje bi Riosu donijele servis za set... Nije bio za set, već servis za ostanak u meču - završen neuspješno po Čileanca.

Riosov sunarodnjak Nicolas Massu očito nema problema s aklimatizacijom - i on je igrao Davis Cup protiv Meksika, no to nije pomoglo Janu Vaceku. Osmopostavljeni Čeh je "stradao" sa 6:0 i 6:2... Austrijanac Jürgen Melzer je, kod vodstva 2:6, 6:3 i 4:2, prošao predajom Vincea Spadee zbog gripe.

Sutra je osmina finala, dan s tri hrvatska predstavnika - Željko Krajan i Luis Horna će u 17 sati otvoriti program na centralnom terenu, a nakon njih je na redu susret Ivana Ljubičića i Marija Radića. Radić je danas, sa Slovencem Nejcom Smoleom, zagrijavanje imao u prvom kolu parova - argentinsko-španjolska kombinacija Agustin Calleri / Feliciano Lopez je slavila sa 6:4 i 6:2...

ATP Umag, 17.7.2002., prvo kolo: Massu (Čile) - J. Vacek (Češka, 8) 6:0, 6:2, Horna (Peru) - Montanes (Španjolska, 7) 7:5, 6:2, Melzer (Austrija) - Spadea (SAD) 2:6, 6:3, 4:2, predaja Spadee, Hanescu (Rumunjska, Q) - Rios (Čile, 3) 6:0, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!