Korea/Japan 2002

Meksiko - Italija: Podjela bodova za osminu finala

Danijel Kavelj • četvrtak, 13.06.2002.

U drugoj utakmici posljednjeg kola skupine G, Meksiko i Italija odigrali su neodlučeno 1:1. Meksikanci su bili na pragu velikog iznenađenja, jer su vodili sve do 85. minute, kada je "džoker" s klupe Del Piero postigao izjednačujući pogodak, koji je Talijanima potvrdio ulazak u osminu finala, a Hrvatima ugasio i posljednju nadu da će vidjeti Koreju, odnosno nastavak natjecanja.

Početak utakmice donio je kako se očekivalo bolju igru Talijana, pa su već u 13. minuti postigli pogodak preko Inzaghija, koji im je, vjerovali ili ne, poništen. U sljedećih desetak minuta, još tri izgledne prilike Azzurra, najprije je Vieri isprobao svoj udarac s 20-ak metara - lopta je otišla iznad grede Pereza, zatim nevjerojatan promašaj Tottija, koji se odlično uposlen od Inzaghija našao sam ispred meksičkog vratara, ali je pucao pored gola, te oštar slobodan udarac istog igrača par trenutaka kasnije. U 34. minuti, hladan tuš za Talijane, Blanco je dugom loptom uposlio u šesnaestercu Borgettija koji snalažljivo zahvaća loptu glavom i prebacuje Buffona za iznenađujućih 1:0. Do kraja poluvremena Zambrotta je pokušao u dva navrata ugroziti meksička vrata, međutim bez promjene rezultata.

Vezane vijesti

U nastavak Talijani ulaze dobrom šansom u 50. minuti Inzaghija, ispred kojeg je u posljednji trenutak intervenirao Perez, da bi u sljedećih sedam minuta Meksikanci imali dvije odlične prilike preko Arellana i Moralesa, koje je talijanska obrana ipak otklonila. Najizgledniju priliku za izjednačenje imao je Vieri u 72. minuti, kada se našao oči u oči sa Perezom, međutim meksički čuvar mreže je fenomenalno reagirao. U 78. minuti Trapattoni je zamijenio Tottija Del Pierom, što mu se pokazao kao ključan potez, jer je upravo on postigao izjednačujući pogodak u 85. minuti, koji je Italiju i službeno uveo u drugi krug natjecanja, a Hrvatsku poslao doma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Korea/Japan 2002
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!