Vodeni sportovi

Louis Vuitton Cup: Novi poraz Prada Challenga

Igor Dragozetić • petak, 04.10.2002.

Slika 1 od 1.

Nakon dva dana pauze zbog jakog vjetra, natjecanja na Louis Vuitton Cupu su nastavljena. Po sunčanom i lijepom vremenu, uz vjetar jačine 15 čvorova, najviše uzbuđenja i neizvjesnosti donio je dvoboj američkog OneWorld Challenga i švicarskog Alinghia, dok bi se iznenađenjem mogla proglasiti pobjeda Team Dennis Connora nad talijanskom Pradom.

Oracle BMW Racing – Mascalzone Latino
Talijanska momčad doživjela je novi poraz. Iako je Paolo Cian imao dobar start, Amerikanci su se bez većih problema odvojili i već u početku došli do 54 sekunde prednosti. Iako su se Talijani pokušali vratiti, to im nije pošlo za rukom. Larry Ellison koji je upravljao brodom USA-76 nije dozvolio nikakva iznenađenja, te je na kraju Oracle BMW Racing slavio s 02:03 minute prednosti.
Victory Challenge – Le Defi Areva
Šveđani su odlično debitirali na ovogodišnjem natjecanju. Nakon što su prvoga dana bili slobodni, uslijedio im sraz protiv Le Defi Areve. Na samom startu dvostruki olipmpijski pobjednik za kormilom švedskog Orna, Jesper Bank uspio je doći do minimalne prednosti. Francuzi su se pokazali kao žestok i uporan protivnik ne dopuštajući si veći zaostatak. Međutim tada im se raspao spinnaker što je značilo da su im šanse za pobjedom svedene na teoriji. Šveđani su polako povećavali prednost koja je na kraju iznosila 1 minutu i 6 sekundi.
OneWorld Challenge – Alinghi
Najdramatičnija borba odvijala se upravo između švicarske i američke momčadi. Već u samom startu vidjelo se da će brodovi biti izjednačeni. Amerikanci su došli do prednosti koja nije niti u jednom trenutku prelazila trideset sekundi. U neizvjesnoj završnici slavio je OneWorld Challenge s 22 sekunde ispred Alinghia.
Team Dennis Connor – Prada Challenge
Aktualni osvajač Louis Vuitton Cupa još nije ubilježio pobjedu. Protiv Team Dennis Connora veliku bitku najavilo je već predstartno pozicioniranje. Nadmudrivanje između kormilara Luna Rosse, Roda Davisa i kormilara Stars & Stripesa, Ken Reada, pripalo je talijanskoj momčadi. Međutim nakon nekoliko početnih minuta Amerikanci su prešli u vodstvo, koje su održali zahvaljujući fantastičnom prilagođavanju promjenama uvjeta u zaljevu Hauraki. Na kraju su završili s 35 sekundi prednosti ispred Prade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!