Vodeni sportovi

Louis Vuitton Cup: Oracle BMW Racing i OneWorld u vodstvu

Igor Dragozetić • četvrtak, 10.10.2002.

Slika 1 od 1.

Nakon četiri dana problema s vremenom, a samim time i održavanjem regata, Louis Vuitton Cup je nastavljen. Američki Oracle BMW Racing i OneWorld Challenge ostali su neporaženi i nakon sedmog dana natjecanja. Švicarski Alinghi iz regate u regatu je sve uvjerljiviji. Nanio je i četvrti poraz u nizu Team Dennis Connoru. Najzanimljiviji dvoboj dogodio se između Prada Challenga i GBR Challenga.

OneWorld Challenge pobijedio je švedski Victory Challenge s 59 sekundi prednosti. U početku utrke brodovi su bili poravnati, razlika u brzini bila je gotovo nenznatna. Međutim Amerikanci su odličnoiskoristili svaku promjenu vjetra stvarajući prednost, koju su kasnije uspjeli obraniti.

U dvoboju GBR Challenga i Prade, Britanci su bolje startali, no to se nije pokazalo presudnim. Utrka je cijelim svojim tokom bila izjednačena, no na kraju su slavili Talijani s 22 sekunde prednosti. Po završetku utrke GBR Challenge je uložio tehnički protest koji će biti razmotren.

Stars & Stripes doživio je novi poraz. Ken Read ipak nije dorasao Russelu Couttsu. Skiper na čelu švicarske momčadi je nakon što je u samom početku stekao prednost, nije dopuštao protivnicima da mu se približe. Na kraju je Alinghi pobijedio s 1:10 minuta prednosti.

U posljednjem dvoboju dana Oracle BMW je lakoćom svladao francuski La Defi Areva. Već na samom startu Amerikanci stiču 4 sekunde prednosti, koje su tijekom dvoboja sve više povećavali zahvaljujući većoj brzini i boljem snalaženju u promjenama vjetra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!