Košarka

Split CO - Union Olimpija: Prebrza predaja

Bernard Jurišić • nedjelja, 15.12.2002.

Čak i da su u sastavu domaćina bili bolesni Subotić i Oršulić, teško bi "žuti" izašli na kraj s jednom od najkvalitetnijih momčadi Goodyear lige i najvećih hitom trenutno u Euroligi. Slovenski prvak krcat internacionalcima, među kojima je i hrvatska trojka Baždarić - Modrić - Poljak, lako se obračunala s oslabljenom splitskom momčadi, koja je u vidnom padu forme.

Već u prvoj četvrtini, ponajviše zahvaljujući Juraku, Olimpija se odvojila na 13 poena prednosti. Nažalost - to je bilo to, što se rezultatske neizvjesnosti tiče. Već u drugoj četvrtini prednost se popela na +22, što je gostujućem treneru omogućilo ugodan posao odmaranja najboljih igrača i dobar jači trening za pričuve, kojeg je klupa Ljubljančana vrlo kvalitetno iskoristila. Prednost je i u takvom odnosu snaga konstantno rasla, da bi na kraju dosegla i najvećih +32 pogotkom Ožbolta u posljednjoj sekundi s crte za slobodna bacanja. U splitskoj momčadi isticanje nije zaslužio nitko, osim možda Kedže, no i on samo u napadu, a zabilježit ćemo tek prve seniorske minute splitskog kadeta Slavka Modrića.

Uvijek spremna gorka ironija iz rukava, otkrit će da zapravo Olimpija "stagnira", a splitska momčad iz godine u godinu napreduje. Naime, prošle sezone Olimpija je u Splitu slavila 60:100, ove godine bilo je to "puno ljepših" 68:100...


Mladen Starčević, trener Split CO-a: "Čestitam Olimpiji na pobjedi i pohvale moraju ići na njihov račun jer su bolji, spremniji, iskusniji, nismo im dorasli ni u jednom segmentu. Mi jednostavno nemamo kvalitetu za hvatanje rezultata s momčadima klase Maccabija ili Olimpije. Ne znam zašto se neki moji igrači predaju već nakon prve četvrtine, no to moramo mijenjati i na tome raditi."

Andrija Žižić, Split CO: "Olimpija je odigrala na svom nivou svih 40 minuta. Nadvladali su nas u svim segmentima igre i potpuno zasluženo pobijedili."

Tomo Mahorič, trener Union Olimpije: "Utakmica rezultatski nije bila zanimljiva, jer smo već u prvoj četvrtini stvorili prednost koju smo do kraja samo povećavali, a domaćini su se prebrzo predali. Ušli smo u utakmicu ozbiljno, s respektom i odigrali vrlo dobro. Mogli smo pružiti priliku i našoj drugoj postavi, koja je vrlo ozbiljno odigrala i vrlo sam zadovoljan njihovim odgovorom. Splitu želim puno sreće, kad su kompletni, mogu se ravnopravno nositi sa svim momčadima u ovoj ligi."

Joško Poljak, Union Olimpija: "Iznenađujuće lako smo dobili. Zadovoljan sam i zbog naše klupe, koja je odlično iskoristila priliku. Kod Splita, ugodno me iznenadio Kedžo, ali čini mi se da su se nekako prebrzo predali. Nemaju sistem igre koji ih može dovesti do pobjede, sve se svodilo na pojedinačne pokušaje nekoliko igrača, a kad se njih zaustavi - sve stane."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Košarka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!