Košarka

Senzacionalan rasplet: Rađa i Sesar potpisali za Split CO!

Bernard Jurišić • srijeda, 08.01.2003.

Nakon objavljene vijesti da je Dino Rađa "deponirao" svoj potpis u kancelariji Split Croatia osiguranja za nastavak sezone, prije desetak minuta došli smo do nove vijesti, još veće senzacije. Oko 18 sati pristupnicu u žuti dres potpisao je i Josip Sesar!

Sesar je danas trebao otputovati u Grčku, gdje je trebao potpisati ugovor s Arisom, no u munjevitoj reakciji nakon odluke o reaktiviranju Dina Rađe, još jedno veliko pojačanje pojačalo je redove i povisilo ambicije momčadi sa splitskih Gripa. Osim Splita, zadnjeg dana prijelaznog roka pojačali su se i Zagreb i Istra.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Sesar je u izjavi za Radio Dalmaciju potvrdio svoj potpis za splitske "žute", izjavivši: "Potpisao sam pristupnicu za Split CO, a pravi potpis ugovora dogodit će se u petak, kada ću stići u Split i priključiti se momčadi. Do kraja Goodyear lige ćemo iskoristiti vrijeme da se upoznamo i uigramo, a onda slijedi ono pravo - prvenstvo Hrvatske" Upitan o uvjetima potpisa za klub s Gripa, Sesar je samo kratko izjavio: "Zadovoljan sam, da nisam zadovoljan, sigurno ne bih ni potpisao.".

Tako je Split neočekivano, u samo nekoliko sati dobio dva senzacionalna pojačanja, velika imena europske košarke, koji će umnogome promijeniti ambicije kluba sa Gripa. Dolazak Rađe i Sesara može se usporediti samo sa senzacionalnim transferom Rađe i Komazeca u Zadar prije tri godine, pa nas sigurno očekuje burno i zanimljivo natjecanje za prvaka države u proljeće.

Inače, prije Sesara, spominjao se povratak Josipa Vrankovića, a sve u svjetlu Rađine objave da uz sebe, želi još jedno pojačanje u momčadi, no Joke je čvrsto ugovorom vezan uz poljskog prvoligaša Trefl iz Sopota. Kad se otvorila mogućnost zvana Josip Sesar, na Gripama su je čvrsto prigrlili, a hoće li to biti prevelik zalogaj - pokazat će vrijeme. U međuvremenu - košarka će sigurno ponovno oživjeti u gradu podno Marjana.

Osim Splita, i Zadra koji se pojačao Tvrdićem i Gligorom, pojačanje su zadnjih dana prijelaznog roka dobili i Zagrebaši, za koje će do kraja sezone igrati Davor Pejčinović, a novo ime u prvoligašu Istri je bivši centar Zadra Kristijan Ercegović.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Košarka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!