Rukomet

Kavran izabran po treći puta

Marko Breljak • srijeda, 10.12.2003.

Skupština HRS-a, održana danas u Zagrebu, imala je i izborni karakter. Birao se predsjednik, a nakon osam godina na čelu Saveza, po treći puta je na to mjesto izabran dosadašnji predsjednik Željko Kavran.

Odluka o reizboru Kavrana donesena je jednoglasno, skupštinari nisu mnogo dvojili i potvrdili Kavrana po treći puta. Ovaj Čakovčanac je na mjestu predsjednika HRS-a već osam godina, a i treći mandat je na četiri godine.

Kavran se pritom osvrnuo i na ostvarene rezultate, napominjući kako je rukomet naš najtrofejniji sport, jer ima dva zlata, iz Atlante 1996. godine i ovogodišnje sa SP-a iz Portugala. No osim tih odličja, naši rukometaši i rukometašice ostvarili su i brojne druge uspjehe, između ostalog i u mlađim uzrasnim kategorijama, gdje su redovni sudionici kontinentalnih i svjetskih smotri.

Zbog toga je "novi-stari" predsjednik istaknuo i svoje nezadovoljstvo zbog malih sredstava koje rukomet dobiva od HOO-a, s obzirom na te brojne uspjehe. Kavran se osvrnuo i na neuspjeh naše ženske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje je u tijeku, te naglasio kako je toj reprezentaciji nužno drastično pomlađivanje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!