Rukomet

Njemačka - Ukrajina 23:25

Igor Dragozetić • srijeda, 10.12.2003.

Susret Njemačke i Ukrajine obilježila je još jedna napeta završnica i čvrste brane predvođene odličnim vratarkama. U posljednjim minutama Ukrajina je uspjela slomiti Njemice i slaviti rezultatom 25:23.

Njemačka reprezentacija odlično započinje susret. Nakon samo 20 sekundi igre dolaze do vodstva preko Grit Jurack koja je precizna sa sedam metara. Ukrajinska 6-0 obrana ne pronalazi način kako zaustaviti protivničke napade te u 6. minuti na semaforu stoji 4:1 za Njemice. Međutim Ukrajinke tada pokazuju zašto su još uvijek neporažene na ovom prvenstvu. U narednih desetak minuta čine seriju 7:1. Razlika je mogla biti i veća da Sabine Englert nije imala nekoliko čudesnih obrana. Izabranice Ekke Hoffmanna ipak uzvraćaju udarac i u 25. minuti dolaze do izjednačenja (10:10), a prvi dio završava rezultatom 12:12.

Drugo poluvrijeme razvijalo se po sličnome uzorku. Njemice bolje kreću, ali dolaze do maksimalna dva gola prednosti u 41. minuti golom Danilović. Ukrajina preuzima konce igre i okreće rezultat i prelazi vodstvo. U posljednjih deset minuta ekipe ulaze izjednačene navještavajući napetu završnicu. Na kraju njemice ipak padaju u igru i Ukrajinke pobjeđuju 25:23.

Prva igračica njemačke izabrane vrste svakako je bila vratarka Sabine Englert s 13 obrana dok je najefikasnija u napadu bila Grit Jurack s 7 golova. Ukrajinu je predvodila Tsygitsa s 6 pogodaka, a vrlo dobro je branila Zaspa skupivši 9 obrana.

Ekke Hoffmann, njemački trener: "Naša snaga i koncentracija nisu potrajale cijelu utakmicu. Nismo imali dovoljno snage da zaustavimo Ukrajinu, koja je danas bila odlična. Mogu im samo čestitati na pobjedi i zaželiti im sreću u nadolazećim mečevima."

Oleksande Kubrachenko, ukrajinski pomoćni trener: "Naše su igračice bile vrlo umorne, ali sam zadovoljan današnjom pobjedom. Učinili smo nekoliko grešaka, ali ovo je bila psihološki vrlo teška i važna utakmica. Sutra je novi dan i novi izazovi."

Slika 1 od 2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!