Rukomet

Ukrajina praktički u polufinalu, Francuska blizu

Marko Breljak, Ivor Krapac • srijeda, 10.12.2003.

Odličnom igrom i pobjedom nad Njemačkom, rezultatom 25:23, Ukrajina je u Rijeci stigla nadomak polufinala i osiguravanja Olimpijskih igara u Ateni...

Naši novinari su na licu mjesta na svim utakmicama, a sve rezultate možete pratiti UŽIVO NA SPORTNET.HR.

Vrlo blizu polufinala su i Francuskinje, koje su svladale Austriju. U prvom zagrebačkom susretu Rusija i Španjolska odigrale su neriješeno, a SiCG se potpuno vratila u igru s 35:33 protiv Južne Koreje. Susret u Rijeci, između Mađarske i Norveške, bio je prekinut na početku drugog poluvremena zbog nestanka struje, a završio je bez pobjednika, s 24:24, što znači da Ukrajinke još nisu sasvim sigurne polufinalistice. Slovenija je za kraj dana s 30:28 svladala Rumunjsku.

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Dragozetić

U prvoj utakmici dana Rusija i Španjolske odigrale su neriješeno, a ponovo smo vidjeli vrlo borbene Španjolke, koje su važan bod uspjele osvojiti u već gotovo izgubljenoj situaciji, nakon tri gola zaostatka samo sedam minuta do kraja. Najbolja igračica susreta bila je Monserrat Puche s devet golova za Španjolsku, a onaj posljednji, za 25:25 postigla je Cristina Lopez. Kod Ruskinja se deset igračica upisalo u listu strijelaca, a najefikasnija je bila Bodnieva sa šest golova.

Poput ogleda Rusije i Španjolske, i onaj između Ukrajine i Njemačke bio je vrlo neizvjestan. Pitanje pobjednika odlučeno je tek na samom kraju, kada su Ukrajinke imale više koncentracije i stigle do zaslužene pobjede. Kod Njemica je najefikasnija bila Grit Jurack sa sedam golova, no to je bilo premalo za pobjedu. Presudile su sjajne vratarke Ukrajince Borisenko i Zaspa te najbolji strijelac Ukrajine Olena Tsygitsa sa šest golova. Ukrajina sada uvjerljivo vodi na čelu riječke skupine sa sedam bodova, čime su praktički osigurale polufinale.

Francuska je rezultatom 28:25 svladala Austriju, za koju nije nastupila Tatjana Logvin. Ključno za pobjedu bilo je razdoblje od 41. do 46. minute, kada su Francuskinje napravile seriju 6:1 i otišle na 23:18. Prednost su do kraja utakmice samo održavale. Najzaslužnije za zo su Lejeune sa 10 golova i vratarka Dudziak koja je samo u drugom poluvremenu obranila 11 lopti.

Najuzbudljivija utakmica dana bila je posljednja zagrebačka. Srbija i Crna Gora je u dvoboju s puno uspona i padova ubilježila 35:33 protiv Južne Koreje, izjednačivši se sa svojim današnjim suparnicama na četiri boda. Budimir i Petrović zabile su po osam golova za pobjednice, a Choi Im-Jeong isto toliko za Korejke.

Prije odlučujućeg dana drugog kruga, pet se reprezentacija u zagrebačkoj skupini još uvijek nalazi u igri za polufinale. Kvintet reprezentacija predvodi Francuska kojoj je u sutrašnjem velikom dvoboju protiv Rusije za polufinale dovoljan i remi. Osim Ruskinja pet bodova ima i Španjolska. Španjolke igraju protiv Koreje koja uz SiCG sutrašnji dan dočekuje s četiri boda. Austrija je i nakon današnjeg susreta ostala sa nula bodova na kontu.

Najduža utakmica dana odigrana je u Rijeci, Mađarska i Norveška završile su bez pobjednika, s 24:24. Produžio ju je nestanak struje početkom drugog poluvremena, zbog kojeg se na nastavak čekalo gotovo dva sata. Mađarice su u prvom poluvremenu imale i četiri pogotka viška, vodile su i u završnici, no bod za Norvežanke osigurala je Lunde u posljednjim trenucima.

Zbog te duge stanke posljednja utakmica dana u Rijeci završila je iza ponoći. Slovenija je s 30:28 svladala Rumunjsku, što znači da joj je i dalje dohvatljivo polufinale. Ukoliko sutra pobijede Norvešku, a Mađarice izgube od Ukrajine - evo ih među posljednjih četiri... Protiv Rumunjki vodile su većim dijelom utakmice i uzele dva važna boda u završnici dvoboja, nakon što su se suparnice u 46. minuti privremeno vratile do 21:21.

Slika 2 od 3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!